Visit my YouTube channel here.

Mission: Impossible – Fallout (2018)

Hvem lurer hvem, og hvem er den lureste?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Ethan Hunt og resten av gjengen må stoppe The Apostles som er restene etter den kriminelle organisasjonen The Syndicate.

Mission: Impossible – Fallout er regissert av Christopher McQuarrie, som også regisserte den forrige filmen i serien, Mission: Impossible Rogue Nation. Som vanlig i hovedrollen finner vi Tom Cruise som Ethan Hunt.

Mission: Impossible – Rogue Nation var en av seriens beste filmer, og jeg hadde svært store forventninger til Mission: Impossible – Fallout da filmen har den samme regissøren som regisserte Rogue Nation. Men jeg må si Mission: Impossible – Fallout skuffet meg stort med tanke på all den gode actionkoreografien og tempoet man opplevde i Mission: Impossible – Rogue Nation.

Mission: Impossible – Fallout har mye å leve opp til, og dessverre så viser det seg at filmen aldri klarer å imponere når man sammenligner den med Rogue Nation. Handlingen er svak og livløs, og det er vel kun actionsekvensen med helikoptrene mot slutten av filmen som imponerte meg og som tok meg tilbake til Rogue Nation. Rogue Nation hadde mange ville stunts som økte pulsen, og det klarer i det minste denne helikopterjakten å gjøre også.

Karakterene er ekstremt svake, og skurken fra den forrige filmen er bare tom og kjedelig. Henry Cavill har en sentral rolle, og det er ikke vanskelig å skjønne hvem han jobber for. Skurkene er elendige i Fallout, og man føler aldri at noen av de sentrale heltene er i livsfare.

Det å lage actionfilmer i en lang serie er alltid vanskelig, spesielt når man skal forsøke å få det til å se mest realistisk ut med praktiske effekter. Man forventer alltid at filmer som dette skal toppe tidligere filmer når det gjelder kreativitet og actionkoreografi. Men det blir svært vanskelig når man brukte nesten alle hjernecellene i den forrige filmen, og man brant seg tydeligvis ut når det gjaldt kreativitet i Mission: Impossible – Rogue Nation.

Det jeg satt med følelsen av var at manuset til Mission: Impossible – Fallout var basert på noen sider man ikke fant gode nok til å bruke i Rogue Nation. Jeg forventet mye mer fra Tom Cruise og Christopher McQuarrie, de skapte mye moro med den første Jack Reacher-filmen og Mission: Impossible – Rogue Nation. Men med Mission: Impossible – Fallout så merker man idetørke og delvis latskap når det gjelder den slappe handlingen. Man skal føle noe når man ser en Mission: Impossible-film, jeg følte bare nesten tomhet og jeg brydde meg ikke om det som skjedde på skjermen. Da er det noen som ikke har gjort jobben sin!

Ekstramateriell:
Audio Commentaries
Behind the Fallout (54 minutter)
Foot Chase Musical Breakdown (5 minutter)
The Ultimate Mission (3 minutter)
Storyboards
Deleted Scenes Montage (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.