Visit my YouTube channel here.

Mission: Impossible III (2006) (Ny anmeldelse)

I’ll die unless you kill me!

Her finner du min gamle anmeldelse av Mission: Impossible III (2006)

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Commentary by Tom Cruise and director J.J. Abrams.

Ethan Hunt har trukket seg tilbake og forsøker å leve et normalt familieliv. Men en dag blir han innkalt til et siste oppdrag. En kollega har blitt til fange, og ting går ikke helt som planlagt.

Jeg har kun sett Mission: Impossible III en gang tidligere, og det var i 2006 på kino. Nå har jeg forandret mening igjen, dette er klart den beste filmen i serien. Jeg elsker fremdeles Mission: Impossible II, men den tredje filmen tar mye av det beste fra den første og andre filmen, og ser seg aldri tilbake.

Tempoet i Mission: Impossible II er vannvittig. Filmen har en rytme og flyt få actionfilmer kan toppe. Det er kvalitet over det meste vi får servert av J.J. Abrams, men han har sine feil som regissør. For det første må han slutte å bruke så mye lens flare. Han elsker lens flare mer enn Michael Bay, og det blir distraherende i mange av actionscenene. Klippingen og det urolige kameraet er også litt ødeleggende. Vi vet alle hva han forsøker på, han skal få frem mer energi og kaos, men det går ut over rytmen i noen av actionscenene. Men dette blir bare småpirk, for Mission: Impossible III gjør det meste riktig, jeg ble sittende å glise nesten hele tiden.

Historien er grei nok. Man føler at noe er på spill, og det er viktig, for det manglet den fjerde filmen i serien. Skuespillerne har god kjemi, Tom Cruise har aldri løpt så mye som han gjør her, og Philip Seymour Hoffman er en herlig skurk. Kald som få, mannen er bare en fantastisk skuespiller. Jeg skulle gjerne ha sett mer av ham i Mission: Impossible III.

Mission: Impossible III er helt klart en av tidenes mest undervurderte actionfilmer. Jeg undervurderte den selv når jeg så den på kino, men nå så jeg lyset. Denne filmen må bare oppleves på Blu-ray Disc.

Bilde 9/10: Bildekvaliteten er god, men jeg liker ikke når kontrasten er for høy og sortnivået for lavt. Det er slik filmen skal se ut, så det er ikke noe galt med utgaven på Blu-ray Disc. Det er bare en smakssak, for ellers er bildekvaliteten strålende.

Lyd 10/10: Fantastisk lydspor. Rent, og med mye trykk. Det kan ikke bli stort bedre enn dette her.

Ekstramateriell 3/10: Et kommentatorspor, det er alt. Jeg skulle gjerne ha sett hvordan de lagde noen av actionsekvensene i filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.