Visit my YouTube channel here.

Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

mission impossible rogue nation

Nok et vanskelig oppdrag for Ethan Hunt.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Ethan Hunt og hans gruppe er igjen på rømmen etter at IMF ble oppløst av myndighetene. Men Ethan Hunt er fast bestemt på å bevise at det finnes et syndikat som gjør ulovlige ting, og som vi vet, Ethan Hunt er en sta mann.

Mission: Impossible-serien har blitt det Tom Cruise går tilbake til når han har medvirket i noen større filmproduksjoner som dessverre ikke har gjort det særlig bra på kino. Men med Mission: Impossible-filmene vet han at han kan trekke inn penger, og heldigvis er Mission: Impossible – Rogue Nation mye bedre enn den forrige filmen, Mission: Impossible – Ghost Protocol, som var en stor skuffelse i mine øyne.

Mission: Impossible – Rogue Nation kan minne meg om en slags blanding av den andre, tredje og fjerde filmen i Mission: Impossible-serien. Vi får se flere store og gode actionsekvenser, spesielt åpningssekvensen er jo helt vill med Ethan Hunt hengende utenfor et stort fly. Det er så herlig å se ekte stunt som er gjort uten hjelp av dataeffekter. Tom Cruise er en tøff kar, det er deilig å se en person som dette som for det meste tør å gjøre sine egne stunt.

Historien er grei nok, men den er veldig generisk og vi har sett dette her mange ganger før i andre filmer. Det er først og fremst actionsekvensene man ser disse filmene for, og på det punktet skuffer ikke Mission: Impossible – Rogue Nation.

Det man finner her, og som man ikke gjorde i Mission: Impossible – Ghost Protocol, er aggressivitet. Actionscenene er mye hardere og tøffere under nærkamper og biljakter. Det er stor forskjell, og jeg synes det også var artig at Ethan Hawk føltes ut som en Jackie Chan karakter i en Police Story-film. Det blir en god del humor i enkelte scener som er hentet ut av en Jackie Chan-film, og nærkampene tok meg også tilbake til Hong Kong. Og når Tom Cruise elsker å gjøre sine egne stunt, så lukter det Jackie Chan av Tom Cruise i Mission: Impossible: Rogue Nation!

Man finner tre store og gode actionsekvenser. Den ene er som nevnt åpningssekvensen der Ethan Hunt henger utenfor et stort fly. Den andre actionsekvensen foregår under vann og den tredje actionsekvensen er en lengre biljakt og motorsykkeljakt.

Når det gjelder biljakten og motorsykkeljakten må jeg virkelig gi ros til regissør Christopher McQuarrie, som også sto bak en fantastisk biljakt i filmen Jack Reacher, der man også fant Tom Cruise i hovedrollen. Christopher McQuarrie vet å lage gode biljakter, farten man får i Mission: Impossible – Rogue Nation er noe av det beste og råeste jeg har følt og opplevd i mitt liv. Her snakker man aggressivitet og høy fart og det hele er oversiktlig og godt filmet. Nydelig!

Ellers er det den gamle gjengen fra den fjerde filmen som igjen er samlet minus Paula Patton. Det dukker opp en slags kvinnelig utgave av Ethan Hunt, spilt av svenske Rebecca Ferguson. Hun er en herlig og frisk karakter som jeg håper vi vil se i kommende filmer. Hun sparker skikkelig ræv, men jeg tror ikke hun vil dukke opp igjen i fremtidige Mission: Impossible-filmer, dessverre.

Skal jeg rangere Mission: Impossible-filmene er Mission: Impossible III den beste filmen, Mission: Impossible II kommer på andreplass, Mission: Impossible – Rogue Nation kommer på en fin tredjeplass, Mission: Impossible kommer på fjerdeplass og Mission: Impossible – Ghost Protocol kommer på en femteplass.

2015 har vært et skuffende filmår med flere skuffelser. Mission: Impossible – Rogue Nation er nok en av årets beste action og underholdningsfilmer, jeg storkoste meg med filmen, men filmen kunne vært kortet ned med rundt 15 minutter.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er god, men bildet er ikke så skarpt da det er en god del korn her. Fargene er varme, og sortnivået er for det meste veldig bra.

Lydsporet er i toppklassen. Dialogen er klar og tydelig, og lyden fyller virkelig opp rommet med klar, luftig og aggressiv lyd som er en nytelse å høre på.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Lighting The Fuse (6 minutter)
Cruise Control (7 minutter)
Heroes (8 minutter)
Cruising Altitude (8 minutter)
Mission: Immersible (7 minutter)
Sand Theft Auto (6 minutter)
The Missions Continue (7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.