Beasts of No Nation (2015)

Vi ser borgerkrigen gjennom øynene til en barnesoldat. Han er helt alene etter at moren rømte og hans far og bror ble drept. Nå blir han trent opp til å bli en kaldblodig drapsmaskin som ikke vet hva han kjemper for.

Beasts of No Nation er regissert og skrevet av mannen som regisserte hele den første sesongen av True Detective, hans navn er Cary Joji Fukunaga. En av hovedrolleinnehaverne er Idris Elba, resten av skuespillerne er ukjente for meg.

Beasts of No Nation er en solid film som overrasket meg over hvor mørk den er. Barnesoldaten må gjøre ting som ingen mennesker burde oppleve, og vi får se noen ubehagelige scener som vil sitte lenge i meg.

Det man forventer av en film som dette, det får man se. Så filmen byr ikke på noen overraskelser, den følger trinnene man forventer at den skal gjøre når vi ser en uskyldig gutt blir forvandlet til en kaldblodig drapsmaskin.

Det mest interessante er å følge den unge barnesoldaten og forholdet han får til sin kommandant, spilt av Idris Elba. Kommandanten er selvfølgelig en selvopptatt mann, noe han virkelig beviser i den tredje akten.

Skuespillerne gjør jobben sin. Idris Elba er både skremmende og sjarmerende, mens den unge protagonisten spilt av Abraham Attah imponerer. Han kan bli spennende å følge med på.

Beasts of No Nation er en solid film som har en veldig sjarmerende og leken åpning, men det tar ikke lang tid før vi besøker helvete på jord og da er det bare å holde seg fast.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.