Visit my YouTube channel here.

Assassination Classroom (2015)

assassination classroom

Vi følger en skoleklasse som har en merkelig ny lærer. Den nye læreren ser ut som en stor blekksprut, og han er også ansvarlig for å ha ødelagt månen. Når skoleåret er ferdig, sier han at han vil ødelegge jorden. Myndighetene har gjort alt de kan for å drepe ham, men det har de ikke klart. Han har gjort en avtale med myndighetene at han ikke vil skade elevene hvis han blir deres lærer, og studentene kan forsøke å drepe ham når de selv ønsker det. Klarer de ikke det, er det slutt på menneskerasen.

Jeg ble positivt overrasket over Assassination Classroom. Spesielt falt jeg for læreren som er en gedigen, gul blekksprut. Dette er bare noe man finner i japanske filmer, det samme gjelder handlingen.

Universet i Assassination Classroom er lite. Blant elevene er det kun noen få som skiller seg ut. De har alle sine spesielle egenskaper, og deres nye lærer oppmuntrer dem hele tiden så de kan bli smartere når de skal forsøke å drepe ham. En av de beste karakterene er den yngre gutten med alle tentaklene. Han er sterk og ganske ekkel.

I starten forsøker elevene å drepe deres nye lærer hele tiden. De bruker ikke hjernen, men underveis blir de smartere og man ser også at de begynner merkelig nok å få et godt forhold til læreren som har kommet til jorden for å nettopp ødelegge den. Så det er interessant å se om de virkelig underveis ønsker å drepe ham for å redde jorden når man ser at de begynner å få et personlig forhold til læreren fra verdensrommet.

Det var bare en karakter jeg brydde meg om, og det er læreren. Dette er en sjarmerende karakterer som jeg elsket. Jeg må også gi ros til stemmeskuespilleren som låner sin stemme til denne karakteren. Du kan si at blekkspruten i Assassination Classroom er en mer voldelig utgave av Betamax fra Walt Disney-filmen, Big Hero 6.

Som jeg sa, universet i Assassination Classroom er veldig lite, så skaperne bak filmen kunne legge mer vekt på dataeffektene når det gjelder den gule blekkspruten. Og dataeffektene til å være en japansk film er virkelig gode, normalt sett pleier det å være motsatt. For husk, dette er en japansk film, og de er ikke kjent for gode dataeffekter.

Assassination Classroom er den første filmen av to filmer. Jeg håper at den neste filmen vil bli like underholdende som denne, for jeg likte atmosfæren, miljøet og handlingen i Assassination Classroom.

8 thoughts on “Assassination Classroom (2015)”

 1. Søkte opp denne etter jeg hadde lest anmeldelsen din, og fant ut at det er en manga og anime også. Så jeg starta på animen, virker veldig godt så langt, morsomt og absurd. Skal se filmen etter jeg har sett ferdig animen. Animen har gått en sesong i år, og det kommer en sesong neste år. 🙂

  1. Ja, stemmer, glemte å nevne det i anmeldelsen ser jeg. Artig film og konsept, tror jeg ser den neste filmen før jeg eventuelt ser animeserien, ellers vil det ødelegge litt av opplevelsen, har jeg erfart. Så vi starter i hver vår ende. 🙂

   1. Ser den. Gleder meg til filmen også. Har generelt lest mye bra om den. Liker å høre at det er bra dataeffekter i den. Det er ofte det jeg føler er problemet med mye japansk film der det lenes mye på dataeffekter. Ta feks. Casshern, den ser så jævli støgg ut.

    1. Ja, dataeffektene er ganske gode i denne, normalt sett er det på denne størrelsen japanske/asiatiske filmer burde holde seg på. Et lite univers der de kan fokuserer på få ting og ikke store byer etc. Da blir det fort grisete.

     Huff, tenkte jeg skulle se Casshern igjen en dag, hatet den første gang jeg så den. Æsj, takk for påminnelsen da! Ikke! 😉

     1. Ja, Casshern var mildt sagt skuffende. Jeg hadde hørt så mye bra om den. Men det er jo en skikkelig klisje med masse dårlige effekter. Animen fra 70-tallet skal vistnok ha sin sjarm. Det ble også laget en 4 episoders anime i 94. Den fra 94 har jeg sett, og den er faktisk ganske kul og spennende.

      Men nå har jeg fått sett ferdig alle episodene av Assassination Classroom. Rådigga det. Så senere i dag skal jeg sjekke ut filmen. Spent!

     2. Tror ikke du vil bli så skuffet over live action filmen, men den vil selvfølgelig ikke være like god som serien, det vet jeg uten å ha sett serien. 😉

 2. Jeg synes faktusk det var en rimelig god filmatisering. Så klart ikke like bra som serien, men er glad for de endringene som ble gjort. Var så og si samme historien som første sesongen bare i mindre skala, noe som jeg føler var lurt. Synes han som spilte Nagisa gjorde en god jobb, men synes karakteren er mye mer interessant i serien, i hvertfall for min del, skal ikke røpe hvorfor i tilfelle du sjekker ut serien. Men alt i alt en god anime filmatisering.

  1. Håper jeg får sjekket ut animeserien, men vet rett og slett om jeg får tid i dette liv. 🙂 Er så mange filmer jeg skal se, og serier stjeler så mye tid. Skal i det minste se den siste sesongen av Hajime no Ippo, det er favorittserien min og den aller siste sesongen av Inital D. Hadde tenkt å se noen andre sportsanimer også før jeg dør. 🙂

   Bra du likte filmen, håer bare ikke de går på trynet med den neste filmen. Har litt dårlig erfaring med film nr. 2 fra før der jeg virkelig har likt den første filmen, men så har del 2 gitt meg en knyttneve i ansiktet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.