Visit my YouTube channel here.

Have a Song on Your Lips (2015)

have a song on your lips

Syng, syng!

En skole får en ny musikklærer, og hun er en meget god pianist. Men noe hendte i hennes fortid, så hun nekter å spille piano. Skolen har et jentekor, og de ønsker at den nye musikklæreren skal trene dem slik at de kan delta i en kor-turnering. Etter en stund så sier hun ja, men hun sier også at hun vil tillate at gutter også kan bli medlemmer, som i begynnelsen var kun et kor for jenter. Hvordan vil dette ende?

I filmen følger vi tre karakterer. Den ene er den nye musikklæreren som nekter å spille piano. Det er ikke så vanskelig å forstå hva som hendte i hennes liv, hun er trist som faen, så enten må hun være syk eller så har hun mistet noen som stod henne veldig nær. Den andre karakteren er en ung gutt som må ta seg av sin bror, hans bror har autisme. Og til slutt har vi den unge jenta som lever sammen med sine besteforeldre, hennes mor døde og hennes far forlot henne. Alle tre har en ting til felles, og det er musikk. Vil gleden av musikk lege deres sår?

Have a Song on Your Lips er en grei film, men spilletiden er for lang. Spilletiden er på rundt 132 minutter, noe som er en halvtime for mye. Filmen har tempoproblemer, historien går svært sakte fremover og når karakterene er for det meste endimensjonale så er det vanskelig å bli fullt engasjert i historien som filmen forteller.

Som en dramafilm som fokuserer på musikk, så har ikke Have a Song on Your Lips noe nytt å tilby. Men det skal sies at jeg fikk en klump i halsen mot slutten av filmen. Musikken hjelper karakterene, det er ikke kun i film det hjelper, musikk hjelper også mange mennesker i virkeligheten. Du er faen meg en kald jævel hvis du ikke får en klump i halsen og tårefylte øyne når du ser den mest emosjonelle scenen i hele filmen!

Jeg vil ikke kalle filmen for en dyp film. Den har noen fjollete øyeblikk, samtidig holdt jeg på å brenne opp av all hjertevarmen. Noen burde ha trykket på stoppknappen flere ganger underveis, for Have a Song on Your Lips og karakterene er fulle av energi og håp hele tiden. Du ønsker å se dem ta det neste steget fremover i livet og se fremover i stedet for å leve i fortiden, men for mye håp og glede kan bli for mye enkelte ganger, både i filmer og i det virkelige liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.