Visit my YouTube channel here.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

the-assassination-of-jesse-james.jpg

Do you want to be like me? Or do you want to BE me?

Det kom ut to større westernfilmer i 2007, 3:10 to Yuma og The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Stilt opp mot hverandre er dette to helt ulike filmer. 3:10 to Yuma er en popcornfilm sammenlignet med The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Jeg må si at jeg kjedet meg den første timen i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, som har en spilletid på 160 minutter. Det jeg ble betatt av var først og fremst filmmusikken og det visuelle, for her er filmen i en egen klasse. Etter en time begynte jeg å fatte interesse for Jesse James og resten av gjengen, for det tar litt tid før filmen og hendelser blir interessante. Men når det først skjer, blir man sittende på pinebenken. Brad Pitt som spiller Jesse James er en uberegnelig mann som man blir nervøs av etter hvert.

Dette var året lillebroren til Ben Affleck, Casey Affleck, slo gjennom. Først med denne filmen, deretter Gone Baby Gone. Casey Affleck er virkelig en god skuespiller. Han imponerte meg i Gone Baby Gone, men her er han enda bedre. Jeg vil faktisk si mye bedre enn det han var i Gone Baby Gone. Brad Pitt som Jesse James er helt perfekt, men av alle som medvirket i filmen var det Casey Affleck som stjal showet med tanke på erfaring og tidligere filmer han har vært med i.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford er en litt merkelig film for min del. Jeg syntes som sagt at dette var en midt på treet film etter en time, men etter den timen falt jeg for filmen. Og da tror jeg at jeg løste hele problemet med filmen, og det er at den er 40 minutter for lang. Det er scener her som er for lange, for filmen består av 95% dialog. En del av scenene burde ha vært trimmet ned en god del. Det er spesielt den første timen som ikke fungerer. Med en spilletid på rundt 2 timer, hadde dette vært en fantastisk filmopplevelse. Det blir delvis en fantastisk filmopplevelse, og en helt fantastisk karakterstudie.

En advarsel. Hvis du ser The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford og tror den er lik 3:10 to Yuma, så nei! Dialog og atter dialog får du her. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford byr på en fantastisk filmatisk opplevelse der bilder og musikk blir til nydelig poesi. Historien i seg selv er så fascinerende, der en tograner ble en helt og helten ble en syndebukk. Atmosfæren i filmen er til å ta og føle på. Scenen der drapet skjer er mesterlig utført av regissør Andrew Dominik.

Dette er en film som må sees flere ganger, for det fortjener den selv om den første timen er litt for svak.

8

One thought on “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)”

  1. Eg såg denne på kino og synst den var storarta heile vegen, hadde ingen problem med lengda, sjølv om eg synst mange av filmane som har noko å spele på blir for lange for tida.

    Det har vel noko å gjere med mi oppfatning om at ein god western helst skal følge sitt eige tempo, for at det visuelle skal bli utprega og ikkje framstå som ei hastesak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.