Visit my YouTube channel here.

Far from the Madding Crowd (2015)

far from the madding crowd

En kvinne, tre menn og kjærlighet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: English DTS-HD Master Audio 5.1

Bathsheba Everdene arver en bondegård og det er flere menn som er interessert i å gifte seg med henne. Men hun er ung og litt småvill, og hun har ikke helt forstått seg på kjærlighet og riktige valg. Valget står mellom tre forskjellige menn, hvem vil hun velge?

Far from the Madding Crowd er basert på en populær roman skrevet av Thomas Hardy. Den ble utgitt i 1874, og jeg har selvfølgelig ikke lest den. Ikke noe nytt der altså.

Far from the Madding Crowd er regissert av Thomas Vinterberg (Jakten), og i hovedrollene finner vi Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Tom Sturridge og Michael Sheen.

Nå har aldri undertegnede vært stor fan av denne type filmer, men rollelisten virket veldig interessant med skuespillere som Carey Mulligan, Michael Sheen og belgiske Matthias Schoenaerts.

Og de fleste skuespillerne gjør jobben sin, men jeg må si jeg ble litt skuffet over Carey Mulligan. Det var noe som ikke helt stemte med rolletolkningen hennes, hun skal være en litt vilter og uerfaren karakterer som gjør noen feilvalg i livet, men jeg klarte ikke å bry meg om henne i det hele tatt. Jeg følte ikke at Carey Mulligan klarte å frem den virkelige karakteren, hun ble for daff og litt stiv.

De to mest sympatiske karakterene blir spilt ypperlig av Matthias Schoenaerts og Michael Sheen. Dette er to karakterer man bryr seg om, spesielt er det helt latterlig at Bathsheba Everdene ikke ser at Gabriel Oak er det riktige valget, men hun sier klart ifra hva hun ser i en mann tidlig i filmen.

Jeg må bare si at jeg digger Matthias Schoenaerts. Jeg har sett ham for det meste i skurkeroller, så jeg var spent på om han kunne spille en sympatisk karakter. Og joda, det gjør han veldig overbevisende. Han minner meg veldig mye om Mads Mikkelsen med måten han spiller på. Han er ikke ute etter å stjele scenene, han er avslappet og litt blyg, og det er det som gjør at hans karakterer alltid er interessante. En legger så godt merke til ham uten at han presser seg på, han er ikke en linselus, hører du det Kjell Magne Bondevik!

Far from the Madding Crowd er best den første timen, så dukker det opp en ekkel soldat med en slesk bart som sjarmerer Bathsheba Everdene i senk. Som sagt, hun er ung og uerfaren og en soldat med bart som er direkte og tøff blir en hard konkurrent for de to andre mannfolkene.

Men denne soldatkarakteren er en stereotypiske karakter som i grunnen bare er et irritasjonsmoment. Det er mye mer interessant å se forholdet mellom de to andre mennene som også er villige til å gjøre det meste for den yngre kvinnen, de er på en måte konkurrenter, men samtidig har de gjensidig respekt for hverandre som mennesker.

Når filmen var ferdig satt jeg og irriterte meg over at en såpass god regissør som Thomas Vinterberg ikke klarte å få frem hvem egentlig Bathsheba Everdene er og hennes indre følelser. Det irriterte meg underveis, og jeg satt og håpte på at filmen ville bruke mer tid på henne, men det gjør den altså ikke og for meg virket det som om det var flere minutter som lå igjen i klipperommet. Filmen har litt hastverk etter den første timen, store hendelser skjer uten særlig oppbygging, noe som ikke er bra.

Hadde nå ikke bare den idiotiske soldaten dukket opp så hadde nok Far from the Madding Crowd vært en bedre film. Og dessverre burde man ha byttet ut Carey Mulligan, hun fungerer bare ikke i denne rollen etter min mening. Jeg har likt henne i det meste jeg har sett henne i, hun er så søt, men noen ganger kler ikke en skuespiller rollen de spiller, det er dessverre tilfellet her.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart og ganske skarpt i lysere partier. Fargene kan i enkelte scener være litt matte, og sortnivå er litt ujevnt i de mørkeste partiene.

Dialogen er klar og tydelig. Far from the Madding Crowd er selvfølgelig ikke en stor lydfilm, men litt bruk av sidehøyttalerne blir det under fester og uvær.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (18 minutter)
Promotional Featurettes (33 minutter)
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.