Visit my YouTube channel here.

Inside Llewyn Davis (2013)

inside llewyn davis

Vil drømmen knuses?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en folkemusiker som fremdeles venter på sitt store gjennombrudd. Han har ikke et hjem å gå til, han må sove hos venner og bekjente. Alt som kan gå galt, går galt, og han ender opp med en fremmed katt og en uviss fremtid i sikte.

Inside Llewyn Davis føltes ut som en oppfølger til A Serious Man. Her følger vi en folkemusiker som kun har uflaks. Dette kombinert med mørk humor gjør Inside Llewyn Davis til en vinner, og filmen vil normalt sett falle i smak hos personer som likte A Serious Man.

Men midtveis inn i filmen blir Inside Llewyn Davis mørkere og mer alvorlig. Vi vet jo allerede fra før at Coen-brødrene elsker å torturere protagonisten i sine filmer. Dette er nok en film med litt symbolikk som får oss seere til å forsøke å tolke hva de små tegnene betyr som protagonisten ser på reisen.

Selvsagt så møter man på mange merkelige karakterer her, det er jo spesialiteten til Coen-brødrene. Spesielt må jeg si at jeg ble forelsket i karakteren til Carey Mulligan, hun er bare herlig frekk og selvsagt jævla deilig.

Oscar Isaac som spiller protagonisten har jeg aldri hørt om eller lagt merke til hvis jeg har sett noen filmer han har medvirket i. Han var faktisk kjæresten til Carey Mulligan i Drive, men det visste jeg ikke før jeg sjekket opp hvilken filmer han har medvirket i. Han er knakende god som folkemusikeren, hans utseende sier det meste om livet til protagonisten.

Det dukker også opp flere kjente skuespillere her. Men jeg ble lettere sjokkert når selveste Justin Timberlake dukker opp i en mindre rolle. Det ser ut som om han forsøker å sparke liv i skuespillerkarrieren sin for andre gang, han dukker opp i veldig mange filmer om dagen. Han gjør en grei figur i Inside Llewyn Davis, han får ikke mye skjermtid, men han og Carey Mulligan leverer en fantastisk tolkning av låten Five Hundred Miles. Jeg elsker den sangen, og jeg ble rett og slett hypnotisert under denne scenen.

Inside Llewyn Davis er nok en fin film fra Coen-brødrene. Den er leken og svært morsom den første halvdelen, helt til virkeligheten banker på døren og Coen-brødrene vil torturere protagonisten litt. Men en artig og interessant reise er det. Og som vi vet, ikke alle drømmer oppfylles.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, mørkt og sterilt da fargene er mattet ned voldsomt mye.

Dialogen er klar og tydelig. Musikken som blir spilt er krystallklar, det er ikke så mye aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Behind the Scenes (41 minutter)
Featurette (25 minutter)

2 thoughts on “Inside Llewyn Davis (2013)”

  1. Ser at Mulligan dukker opp i “Spoils of Babylon” i noen episoder. Selv om jeg generelt ikke er en fan av den typen serier må jeg nok ta en kikk på den. Sett rollelista? Tobey M., Ferrell, Kristen Wiig (en av de mest undervurderte kvinnelige skuespillere), Tim R., Val Kilmer, David Spade med flere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.