Visit my YouTube channel here.

Inside Out (2015)

inside out

Det å være deprimert og veldig ung er ikke lett.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

Vi følger en ung jente som sammen med sine foreldre flytter til en ny by. I hennes hode finner vi fem følelser som styrer hennes indre følelsesliv via et kontrollpanel. Det starter ikke så bra for den yngre jenta , det meste går galt og ting blir ikke bedre når to av følelsene hennes havner på villstrå når Sorg lager trøbbel. Lykke og Sorg forsøker å komme seg tilbake igjen for nå er det kaos bak kontrollpanelet. Sinne, Frykt og Avsky styrer følelseslivet til den unge jenta, noe de ikke klarer uten hjelp av Lykke og Sorg.

Inside Out ble nok en kassasuksess for animasjonsstudioet, Pixar. Filmen har også fått veldig gode kritikker.

Jeg husker det var en serie tidlig på nittitallet, Herman’s Head, der vi fulgte en mann og hans indre følelser som var i hodet hans. Den serien var grei nok slik jeg husker den, og nå har altså Pixar laget en animasjonsfilm med samme konsept, bare at vi følger en yngre jente som sliter med hjemlengsel og frykten for det ukjente og nye.

Det som skuffet meg mest ved Inside Out er at jeg klarte ikke å bry meg om jenta, og jeg fant heller ikke resten av karakterene sjarmerende. Vi har alle vært der i jentas situasjon, men jeg følte bare at Inside Out var en film for yngre barn, og spesielt yngre jenter. Pixar er kjent for å lage animasjonsfilmer som både treffer barn og voksne slik at begge grupper kan hygge seg, på det punktet bommer Inside Out grovt.

Inside Out blir for varm, søt og klissete med en ganske svak historie. De indre karakterene ble for meg masete og lite sjarmerende. Det er interessant å se universet som har blitt skapt utenfor kontrollpanelet, samtidig må jeg si at jeg ble skuffet over animasjonen, den føltes litt tom ut.

Inside Out var en film jeg så frem til, jeg forventet ikke en veldig barnevennlig film uten noe særlig underholdning for voksne personer. Yngre jenter vil i hvert fall elske filmen, jeg vil nesten kalle Inside Out for en jenteutgave av Toy Story-filmene med teamet depresjon.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er selvsagt strålende. Bildet er klart, skarpt og fargene er fantastiske. Litt synd at animasjonen er veldig ordinær og halvhjertet.

Lydsporet er også helt topp. Dialogen er klar og tydelig, og lyden fyller opp rommet ved flere anledninger der lydsporet byr på klar og detaljert lyd og sidehøyttalerne og bakhøyttalerne blir brukt på en god og effektiv måte.

Ekstramateriell:
Kortfilm: Lava (7 minutter
Kommentarspor med regissøren Pete Docter, medregissøren Ronnie Del Carmen og produsenten Jonas Rivera
Kortfilm: Rileys første date (5 minutter)
Veier til Pixar: Kvinnene i Innsiden Ut (11 minutter)
Blandede følelser (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.