Visit my YouTube channel here.

Inside (2007)

En gravid kvinne får uventet besøk i sin leilighet, og gjesten er ikke av den vennlige typen.

Bilde: Widescreen 1.85:1
Lyd: Fransk (DTS-HD Master Audio 5.1)
Undertekst: Norsk, Svensk, Finsk

Inside har en enkel handling som ikke byr på noen overraskelser. Jeg skjønte med en gang hvorfor den gale kvinnen var ute etter protagonisten. Handlingen finner sted i et hus, og der vil det bli blodig etter hvert.

De to kvinnelige skuespillerne leverer gode rolletolkninger, spesielt Béatrice Dalle som spiller den gale kvinnen. Hun er nifs for å si det mildt, med en stor glipp mellom fortennene og en gedigen underleppe.

Drapene og voldsbruken er noe av det mest intense jeg har sett i en spillefilm. Ved siden av de grafiske scenene hjelper det også med et bra lydspor som forsterker volden og intensiteten. Lydeffektene er strålende. I de mest intense scenene hører man hjerteslag som øker trykket i scenene, og de gode lydeffektene hjelper til også.

Inside har en trykkende stemning før helvete bryter løs, og da er det blod og gørr hele veien. Det går for det meste på skinner, men det skjer noe uventet mot slutten av filmen som ikke skjer i filmer fra Hollywood.

Jeg må bare nevne starten når først antagonisten dukker opp utenfor huset til protagonisten. For noen fantastiske scener vi er her vitne til! Spesielt når hun slår knyttneven så glasset begynner å sprekke. Dette er grunnen til at jeg elsker film!

Inside har ingen tempoproblemer, for spilletiden er kun på rundt 82 minutter minus rulleteksten. Protagonisten tilbringer mye tid på baderommet. Men vær ikke redd, for protagonisten får besøk av en god del gjester og de får sitt. Jeg ble overrasket over hvor mange som ble drept i filmen.

Inside er en rå og grafisk film som har noen helt ville scener. Jeg elsker slasherfilmer som viser oss nærbilder av alle skadene som menneskekroppen blir utsatt for. Liker du slasherfilmer, bør du ikke gå glipp av Inside. Dette er en ekte klassiker!

Bilde 7/10: Inside er en stygg film, og det er litt vanskelig å gi en karakter til en utgivelse som ikke kan trylle med bildekvaliteten. Med lite lys i en leilighet med mye grønnfarge, sier det seg selv at denne fargekombinasjonen kombinert med lite lys vil gjøre at fargene lever sitt eget liv. Fargene blir veldig blasse. De få scenene som finner sted i dagslys ser strålende ut, klart og skarpt, så det er ikke noe galt med utgivelsen.

Lyd 8/10: Lyden er kanskje litt for høyt mikset og aggressiv helt i starten av filmen, men det hele roer seg ned og vi får servert et fint lydspor som er klart og presist, og som tar i bruk alle høyttalerne på en god og naturlig måte.

Ekstramateriell 1/10: Ingen.

4 thoughts on “Inside (2007)”

 1. Salut!

  Lurer litt på her, når release-datoen
  for “Inside – À l’intérieur” på
  kjøpe dvd er? Satt pris på svar.

  Mvh..

  ~V~

 2. Takker for info.
  +Det var en ganske bra film forresten.
  I sin klasse muligens noe av det bedre jeg
  har sett på veldig lenge.

  ~V~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.