Visit my YouTube channel here.

The Good Dinosaur (2015)

den gode dinosaur

Sometimes you got to get through your fear to see the beauty on the other side.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk DTS 5.1

Vi befinner oss i en verden der dinosaurer aldri ble utryddet. Vi følger dinosauren Arlo, som blir venn med et menneskebarn og sammen legger de ut på et spennende og farlig eventyr.

The Good Dinosaur er den andre filmen til animasjonsstudioet Pixar som kom ut i 2015. De valgte å ikke komme ut med en ny animasjonsfilm i 2014, så i 2015 kom de ut med den kritikerroste Inside Out og The Good Dinosaur.

Det har vært mye frem og tilbake under produksjonen av The Good Dinosaur. Til slutt så satt man igjen med regissør Peter Sohn. The Good Dinosaur er hans regidebut, han har kun laget en kortfilm som kom ut i 2009. Vi finner stemmeskuespillere som Jeffrey Wright, Frances McDormand, Raymond Ochoa, Sam Elliott og Anna Paquin i originalversjonen.

Filmen har ikke gjort det så bra på kino. Med et budsjett på 200 millioner amerikanske dollar spilte filmen inn rundt 309 millioner dollar på verdensmarkedet.

Det viser seg at filmen ikke helt traff både barn og voksne, dette skal være en film for de yngste barna, og som vi vet setter voksne like mye pris på de gode animasjonsfilmene fra Pixar like mye som barna. Men med The Good Dinosaur har Pixar laget en film der målgruppen er barn, og da mister man en viktig gruppe som betaler kinobillettene, nemlig de voksne.

Selv fant jeg The Good Dinosaur sjarmerende, og jeg likte den mye mer enn de flestes favorittfilm fra Pixar i 2015, Inside Out. Jeg skjønner ikke helt hvorfor den filmen ble så godt mottatt og likt, men det er det samme, for meg falt The Good Dinosaur mer i smak.

The Good Dinosaur er ikke en original film, man kan allerede i starten dra paralleller til The Lion King når det skjer noe med faren til dinosauren Arlo. Da må han stå på egne bein, og etter en ny hendelse der han jager et menneskebarn, må han finne veien tilbake til sitt hjem der hans mor og søsken venter på ham. Men han trenger hjelp av den unge gutten som er en huleboer, for i dette universet er det dinosaurene som prater og er intelligente, mens menneskene er kun noen huleboere som er flinke til å spore opp ting med sine neser.

Underveis må Arlo ta seg sammen, for han er en nevrotisk feiging. Han er dinosaurenes svar på Woody Allen. Han er redd for alt, men skal han hjem igjen må han finne en ny side ved seg selv, for på denne turen vil han møte både gode og snille dinosaurer.

Nå er ikke The Good Dinosaur en dyp film, men faktisk ble jeg emosjonelt rørt mot slutten. Historien er veldig enkel, men jeg klarte å få en kobling til de to sentrale karakterene og deres samhold. Jeg synes The Good Dinosaur har en fin historie, flere artige karakterer og spesielt likte jeg kjemien mellom menneskebarnet og dinosauren Arlo.

Jeg forventet ikke at The Good Dinosaur skulle bli en av mine favorittfilmer i det svake filmåret 2015. Det her var en positiv overraskelse der jeg fikk besøke et univers jeg likte. Og dataeffektene er virkelig gode mange steder. Se bare på bakken, det man ser her ser fotorealistisk ut, det samme gjør noe av vannet i filmen.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er selvfølgelig fantastisk. Bildet er klart, skarpt med gode dype farger. Det jeg ble mest imponert over er detaljene vi ser på bakken, det ser nesten fotorealistisk ut.

Lydsporet er også fantastisk. Dialogen er klar og tydelig, rommet blir fylt opp flere ganger underveis med god og detaljert lyd. Det er også litt kraft her under tordenskrall som trykker hardt til.

Ekstramateriell:
Sanne løgner om dinosaurer (2 minutter)
Gjenvinnosaurus (6 minutter)
Filmskapernes reise (6 minutter)
Hver Dinosaur del (6 minutter)
I T-rexens fotspor (7 minutter)
Bortklipte scener (10 minutter)
Kommentarer
Dino Bites (4 minutter)
Trailere
Gjemsel (1 minutt)
Kortfilm: Sanjay’s super team (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.