Visit my YouTube channel here.

Home (2015)

home

Oh!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En utenomjordisk rase som kaller seg selv for the Boov, dukker opp på jorden og tar seg til rette. Menneskene blir samlet opp og flyttet mens de utenomjordiske vesenene hygger seg i storbyene. Men de har et stort problem, det er en fyr som heter Oh, og han mener ikke å lage trøbbel hele tiden, men det gjør han. Ved en feiltagelse sender han ut en festinvitasjon til hele galaksen, og denne invitasjonen er også på vei til erkefienden til the Boov, nemlig the Gorg. The Boov har gjemt seg på Jorden, for the Gorg er alltid ute etter dem. Sammen med en yngre jente som leter etter sin mor, må Oh få stoppet denne festinvitasjonen, men det vet han ikke selv i starten. For han har rømt, og the Boov trenger hans passord for å få stoppet denne invitasjonen. Men han er på vei til en helt annen plass for å gjemme seg, og jenta leter etter sin mor. Sammen må disse to samarbeide, men det går ikke så smidig i starten.

Home er regissert av Tim Johnson (Antz, Over the Hedge), og skuespillerne som låner ut sine stemmer er Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin og Jennifer Lopez. Filmen kostet rundt 135 millioner dollar å lage, og den tjente inn rundt 360 millioner dollar på kino. Det ble ikke den største suksessen til DreamWorks Animation, og de har hatt problemer med inntjeningen de seneste år.

Home er en film som mest sikter seg inn mot yngre barn. Det merker man spesielt når det gjelder måten protagonisten er skrevet på, og hvordan han og hans rase ser ut. De er søte, skifter stadig farger etter humøret og de snakker litt rart.

Det første jeg tenkte på når frekkasene the Boov ankommer jorden er dessverre nazister. De tar seg til rette i storbyene, og samler opp menneskerasen og plasserer det der ingen helst vil bo, det vil si Australia. Det føltes bare merkelig ut med tanke på at dette er en animasjonsfilm for barn. Men kanskje ikke de tenker over det.

Home har sjarm og flere morsomme scener. Det er ikke en film som finner på noe nytt, animasjonen er litt småkjedelig og anonym og karakterene har vi møtt i mange andre barnefilmer. Men den blir fin og varm mot slutten når den yngre jenta og Oh knytter bånd. Da får man se noen fine og varme scener.

Det jeg ikke helt likte var stemmeskuespillerne. Jeg tenker spesielt på Jim Parsons og Rihanna. Spesielt Jim Parsons kler ikke å være stemmeskuespiller, for han har en veldig spesiell og lettkjennelig stemme. Han høres alltid ut som Jim Parsons i Home, noe som blir forstyrrende i lengden. Rihanna står for mye av filmmusikken, og hun melker det for alt det er verdt, det er jeg ikke fan av. Hun er selvsagt ikke den første som gjør dette, men det er uansett veldig irriterende.

Men det viktigste er at hele familien kan hygge seg sammen med å se Home. Som voksen har jeg sett ganske mange dårlige familiefilmer, Home er ikke en av disse filmene. Den har morsomme scener både for voksne og barn, men historien er ikke særlig kreativ eller inspirerende.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er selvsagt strålende. Bildet er krystallklart, fargene er sprudlende og dype.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet mangler energi. Det blir veldig pent og pyntelig, i lengden blir dessverre lydsporet kjedelig da det aldri helt klarer å fylle opp rommet slik man forventer at en animasjonsfilm med høyt tempo skal gjøre.

Ekstramateriell:
Best Party Ever! (1 minutt)
Oh’s Party Place (9 minutter)
Short Boovies (9 minutter)
Deleted Scenes (26 minutter)
Be An Artist (23 minutter)
Oh’s Other Extras
Gallery
The World Of Dreamworks Animation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.