October Sky (1999)

En tenåringsgutt ønsker ikke å følge i fotsporene til sin far som jobber for et gruveselskap som graver etter kull. Sammen med noen venner forsøker de å lage en rakett, men det er ikke lett.

Dette er en varm film som etter min mening trykker på de riktige knappene. Selv om filmen ikke byr på noe nytt når det gjelder en tenåring som ikke har lyst til å følge i farens fotspor, så gjør den jobben såpass bra at man blir sittende igjen med en liten klump i halsen.

De fleste gjør narr av dette forsøket, og i starten går det ikke så bra for guttene. Men de gir aldri opp, og det får October Sky frem at gir man ikke opp så kan ting skje selv om man blir sett ned på og latterliggjort.

Mye av grunnen til at October Sky er en god film er først og fremst den alltid eminente og litt undervurderte Chris Cooper. Det er få skuespillere som kler å spille denne type roller som er lagt til 50 og 60-tallet som denne skuespilleren. Han er en perfekt skuespiller til å spille en streng far som ser ond ut, man venter bare på at han skal slå familien sin. Man ønsker ikke å se denne skuespilleren sint!

October Sky er også basert på sanne hendelser, og man håper virkelig at protagonisten i filmen vil lykkes med målet sitt, for det ser ikke greit ut å jobbe i en kullgruve. Snakk om en dyster fremtid da !

October Sky er en fin og solid familiefilm som kan inspirere foreldre og unger til å ikke gi opp og ikke minst støtte personer som ønsker å følge sine drømmer hvis de er realistiske og ikke helt ville som å bli verdenshersker. Det er ikke alle som ønsker å følge andres drømmer, men det er det dessverre noen foreldre som tror.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.