Visit my YouTube channel here.

Any Given Sunday (1999)

Now I can’t do it for ya, I’m too old. I look around, I see these young faces and I think, I mean, I’ve made every wrong choice a middle-aged man can make. I’ve pissed away all my money, believe it or not. I chased off anyone who’s ever loved me. And lately, I cant even stand the face I see in the mirror.

Jeg forbinder ikke Oliver Stone med amerikansk fotball, men mannen gjorde et forsøk med Any Given Sunday. I hovedrollene finner vi Al Pacino og Jamie Foxx. Al Pacino gjør en god jobb som sjefstrener, men jeg har sett Jamie Foxx betraktelig bedre enn hva han leverer her. Hans rollefigur er kjepphøy, men øynene til godeste Jamie Foxx sier noe annet. Dette ødelegger mye av troverdigheten til Willie Beamen. Det er noe som ikke stemmer med Jamie Foxx som skuespiller, er denne karen overvurdert?

Any Given Sunday har alltid vært en liten favoritt for undertegnede, men etter å ha sett den en del ganger nå, dukker svakhetene tydeligere opp. Laget består nesten kun av selvopptatte bøller, og jeg fikk ingen sympati med nåtidens gladiatorer. Men Oliver Stone har også et annet problem i filmen, og det er klippingen han bruker. Jeg ble svimmel av klippingen til tider, det ble musikkvideo møter Tony Scott-klipping, men det er fremdeles noen fine scener her når spillerne er døden nær eller blir alvorlig skadet. Fin atmosfære som blir skapt da i disse scenene.

Any Given Sunday kunne ha vært så mye mer hvis Oliver Stone kunne ha konsentrert seg mer på karakteroppbygging og karakterdybde. For nesten alle her oppfører seg som rabiate tosker i 85% av filmen, før de plutselig ser lyset. Resultatet blir for mye overspilling. Men kampene i filmen er i det minste spennende.

Dette er filmen om sporten som ødelegger mennesker, som blir fanget i sitt eget spill, på samme måte som fribrytere som har mye tilfelles med amerikanske fotballspillere. Synd at Oliver Stone ikke kunne fått mer ut av en film med en spilletid på 150 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: