Visit my YouTube channel here.

Born on the Fourth of July (1989)

I had a mother; I had a father, things – things that made sense. Do you remember things that made sense? Things you could count on? Before we all got so lost? What are we gonna do, Charlie? What am I gonna do?

Oliver Stone er riktig mann når noen skal rette søkelys på hva som er galt i USA. Born on the Fourth of July er basert på en biografi skrevet av Ron Kovic. En mann som kjempet for sitt land, men som kommer hjem igjen lammet. USA er i splittelse når det gjelder Vietnamkrigen, og det får Ron Kovic sterkt erfare. Han forsvarte sitt lands handlinger, men underveis forandrer han sitt syn på denne krigen.

Born on the Fourth of July er en god film, men samtidig en litt slitsom film. Born on the Fourth of July leverer sterke bilder og en skitten realitet de fleste ikke vil vite at eksisterer. Samtidig får jeg ikke mye sympati for Ron Kovic, spilt av Tom Cruise. I starten er han så endimensjonal at det gjør vondt, og det tar lang tid før han våkner opp. Til tider er han fryktelig masete, men det gjenspeiler også virkeligheten når mennesker er i ubalanse. Tom Cruise er virkelig god som Ron Kovic. Han kler bare ikke den stygge barten.

Born on the Fourth of July er ikke den beste filmen til Oliver Stone. Det er uansett en viktig film som tar opp et dagsaktuelt tema som dessverre alltid vil eksistere i vår verden.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.