Visit my YouTube channel here.

Initial D: Fourth Stage (2004)

initial-d-fourth-stage.jpg

Takumi Fujiwara blir med i teamet til Ryosuke Takahashi. De kaller seg Project D.

Sesong 4 har 24 episoder. Nå møter Takumi knallhard konkurranse. Takumi tar av seg nedoverbakkeløp, mens broren til Ryosuke, Keisuke, tar seg av oppoverbakkeløp. Jeg synes sesong 4 er den svakeste av alle sesongene. Det blir for mye billøp. Denne sesongen manglet oppbygging til billøpene, og her blir det ikke tid til å fokusere på det vanlige hverdagslivet til rollefigurene. Når det gjelder sportsanimer liker jeg at man ikke bare fokuserer på sporten, men også livet utenfor arenaen. Det gjorde man i de første sesongene, men her virker det som om man har begynt å gå tom for ideer. Billøpene blir til tider veldig langtekkelige og faktisk kjedelige. Det siste løpet til Takumi blir avgjort på en helt elendig måte. Det var flaut å se hvordan man løste dette løpet når Takumi møtte sin hardeste konkurrent noensinne. Med unntak av sin far da.

Nei, Initial D: Fourth Stage gikk til tider på tomgang. Heldigvis blir det mindre billøp midt ute i sesongen. I de aller siste episodene er billøpene veldig lange og kjedelige. For det er ikke mye man kan gjøre når veiene er smale, og det ender med at konkurrentene venter på at motstanderens dekk skal bli tynnslitte slik at de mister kontrollen over bilen. Slik utarter de siste løpene seg, og da blir det ikke så spennende og interessant i lengden. En annen ting som irriterte meg var Keisuke sin kjærlighetshistorie. Pokker, jeg kan ikke fordra denne pappagutten som ikke vet hvordan han skal behandle andre mennesker. Spesielt kvinnen som er stormforelsket i ham. Men hun kunne ha godt kuttet ut å si darling hele tiden! Det gikk meg virkelig på nervene!

Musikken i denne sesongen er tyngre og tøffere, og det var meget bra. Animasjonen ser helt for jævlig ut i mine øyne. Det ser slitt og gammeldags ut. Ser ut som en tegneserie til tider, og denne stilen likte jeg ikke i det hele tatt.

Jeg vil se mer av Initial D, og jeg har hørt rykter om at det planlegges en femte sesong. Etter det jeg forstår vil Project D fortsette, men jeg håper da at man kan fokusere på det vanlige hverdagslivet litt mer enn i denne sesongen. Etter å ha sett alle fire sesongene kan jeg ihvertfall konkludere med at spillefilmen av Initial D ikke følger serien til punkt og prikke. Filmen har tatt seg mange friheter som ikke stemmer overens med animeserien. Takumi sin far, Bunta, hverken drikker eller banker opp sin sønn som han gjorde i filmen. Han er ikke i nærheten av slik han blir fremstilt i spillefilmen.

6

Totalkarakter for serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.