Visit my YouTube channel here.

Initial D: First Stage (1998)

initial d first stage

Takumi Fujiwara er en fantastisk sjåfør. Det er det ingen som vet om, unntatt hans far. Takumi er en stille og rolig gutt som ikke sier mye. En dag setter han på plass en god sjåfør, og ballen begynner å rulle.

Jeg så litt anime når jeg var mindre, og hvis jeg ikke husker feil så var det Robotech serien. Har også sett noen spillefilmer som Ghost In The Shell, Akira, og Metropolis. Selv om det var ganske bra, klikket det ikke helt for min egen del. Jeg ble litt nysgjerrig etter å ha sett Initial D og The Prince Of Tennis spillefilmene, for de likte jeg. Spesielt Initial D spillefilmen har vokst for hver gang jeg har sett den.

Jeg så frem til den første sesongen av Initial D. Skuffet den? Nei! Vil jeg se mer anime fremover? Ja! Etter å ha sett den første sesongen, er det mye som ble borte i spillefilmen. Det ble veldig mange forandringer i spillefilmen. Nå har jeg ikke sett de tre siste sesongene, men det kan hende at spillefilmen hentet inspirasjon fra alle sesongene og mangaen, og blandet diverse saker og ting fra hver sesong. Det vet jeg ikke før jeg har sett de andre sesongene som sagt.

Det jeg satt virkelig pris på med den første sesongen av Initial D, er at man valgte å bygge opp hver karakter sakte men sikkert, og at historien aldri gikk for fort frem. Nesten alle episodene i den første sesongen er glimrende, men det er 3-4 episoder som trekker litt ned. Det er absolutt akseptabelt når første sesong består av 26 episoder.

Initial D: First Stage har et godt soundtrack, noe også spillefilmen har. Soundtracket til den første sesongen passer perfekt til scenene, og hovedlåten er knallbra. Dessverre forandret de litt på musikken utover i sesongen som ikke var like bra.

Rollefigurene og stemmene i serien er glimrende, og min favoritt er utvilsomt Itsuki Takeuchi. Fyren er sprø og hyper, men pokker han får meg til å le. Jeg må også nevne Mitsuo Iwata som gir stemmen til Itsuki. Jeg får latterkrampe hver gang Itsuki avslutter med en veldig lys stemme når han er begeistret. Rett og slett fantastisk.

Selve Initial D serien handler om Takumi Fujiwara som har kjørt bil i mange år før lovlig alder. Faren har en butikk der han selger tofu, og Takumi Fujiwara må levere tofu nesten hver natt til et hotell. Da må han kjøre over et fjell ved navn Akina for å komme til hotellet. Faren har tilpasset bilen slik at Takumi Fujiwara virkelig kan dra på, og det gjør han! Alle i byen ler av Takumi Fujiwara, for de tror ikke at han kan noe om biler. Det kan han heller ikke, men ingen kan kjøre som ham. etter hvert blir han den ubestridte mesteren i nedover bakkeløp ned Akina fjellet. Takumi Fujiwara får etter hvert sterkere og sterkere motstandere.

Initial D: First Stage er kjempespennende, og her blir det diskutert alt om kjøretøy og drifting. Det er dette som gjør serien så bra. For selv om man ikke har peil på biler, blir man forklart alt til minste detalj her. Rollefigurene har god dybde, og de er meget interessante. Hver enkelt har sin kjørestil og filosofi. Takumi Fujiwara lærer noe nytt løp etter løp, og han blir da enda dyktigere som sjåfør. Animasjonen er ikke den beste, men billøpene er godt laget.

Likte du spillefilmen, burde du gi denne serien en sjanse. Men hold deg langt unna den dubbede utgaven, for da mister rollefigurene mye av sin sjarm. Dubbing skulle ha vært forbudt!

8

4 thoughts on “Initial D: First Stage (1998)”

 1. En av mine all time favoritt anime serier 🙂 Alle sesongene er gode synes jeg ^.^

  Ps.
  Sjekka nettopp om du hadde filmanmeldelse på Band of Brothers, men nei 😛 Tenkte se om du hadde noe syn på skuespillern Damian Lewis (min favoritt skuespiller). Har er stor i alt han har spilt i synes jeg (er i Homeland nå, kongeserie).

  1. Selv om Damien Lewis har rødt hår, så kan jeg ikke bruke det mot ham, han er en god og undervurdert skuespiller med karisma. Jeg tror David Caruso har ødelagt en stor karriere. Etter hans oppførsel kvier studioene seg å ansette rødhårede menn virker det som, og det har gått utover Damien Lewis.

   Band of Brothers er en fantastisk serie, den beste jeg har sett. Har den i hylla på BR, skal snart sees igjen, og da må jeg skrive noen ord om denne fantastiske serien,

 2. Damian har spilt i tre av mine favoritt serier. Band of Brothers, Life (kansellert etter 2 sesonger, jeg aldri tilgir NBC for) og nå Homeland. Om jeg skulle gitt karakter til alle seriene så er det 10 hele veien. Det er noe ytterst jordnært med personen hans og i Homeland får’n virkelig en rolle å tygge på… akkurat som BoB). Tror jeg må sjekke imdb og anskaffe meg alt han har vært i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.