After the Storm (2016)

Vi følger en privatetterforsker som ikke har vært verdens beste familiemann. Han har mistet sin kone og sønn, men han klarer ikke helt å gi slipp på dem. Han begynner å spionere på dem, for hans ekskone har funnet seg en ny mann.

After the Storm er regissert av den japanske mesterregissøren, Hirokazu Koreeda. De som har sett filmene han har laget vet hva man får når man setter seg ned for å se en film av denne regissøren. Det blir fokus på familie og kjærlighet.

Jeg synes ikke dette er den beste filmen Hirokazu Koreeda har laget, jeg klarte ikke helt å knytte bånd til privatetterforskeren. Man forstår at han er en rotekopp, og at han ikke helt klarer å gi slipp på fortiden, men han har rotet det til og da må han finne ut at sønnen og kona vil få det bedre med en annen familiefar. Han fikk sin sjanse, han tok ikke vare på den.

Men filmen klarte ikke helt å engasjere meg. Det tok litt tid før jeg følte den litt spesielle magien man finner i filmene til Hirokazu Koreeda. Spesielt de siste 45 minuttene er solide, men det er egentlig ikke mye som skjer her og jeg følte aldri at jeg lærte protagonisten å kjenne slik jeg forventet jeg skulle. Dette er ikke en film som mater seerne med teskje, men ærlig talt, litt mer interessante karakterer hadde ikke skadet heller da!

After the Storm er ikke en dårlig film, men det skjer ikke så mye interessant her med karakterene slik som for eksempel man så i Still Walking, en film jeg må besøke igjen for jeg tror jeg var litt streng mot den når jeg så den for mange år siden. Den filmen har flere scener med energi og bedre skrevet karakterer. After the Storm mangler sterke personligheter og energi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.