Visit my YouTube channel here.

The Perfect Storm (2000)

I always find the fish. Always!

The Perfect Storm er delvis basert på sanne hendelser. Der The Guardian gjorde narr av Kystvakten, så gjør The Perfect Storm narr av både Kystvakten og båtfiskere. Mye av det som man ser i filmen skjedde i virkeligheten, men det er en del fiksjon her også, spesielt det som skjedde på fiskebåten. Skuespillerne i filmen kan man ikke klage på, med unntak av Diane Lane, som er virkelig dårlig her. Hun føles så falsk ut, og hører ikke hjemme her.

The Perfect Storm burde heller fått navnet Fjols til sjøs, for her er det mange idioter. En seilskutekaptein som vet best, Kystvakten som gjerne ofrer et helt skip og mannskap for to menn, piloter som går tom for bensin og desserten er en fiskekåt kaptein som ofrer mannskapet sitt for litt fisk og nekter å høre på fornuft.

For å være ærlig så dreit jeg langt i hvordan det gikk med noen her i filmen. Filmen ble da en helt vanlig popcornfilm der man bare blir med på turen, og der det sentimentale blir latterlig. Effektene i filmen er bra og tempoet er bra, men når først stormen setter i gang og mannskapet på fiskebåten blir satt på prøve, da begynner nedturen. Da bli det The Perfect Storm en Hollywood-film på sitt verste, og det hele topper seg med at kaptein Clooney må vise sine sveisekunnskaper. Fy pokker så idiotisk! Nå tror jeg regissør Wolfgang Petersen prøvde å være mest mulig seriøs når han lagde denne filmen, men det blir for fjollete til tider. Og ærlig talt, hva pokker gjør Mary Elizabeth Mastrantonio som en fisker her?

Skal du se en film med mange idioter, så er The Perfect Storm riktig film, for den har en viss underholdningsverdi. Når jeg tenker på denne filmen, så tenker jeg Dumb & Dumber, for hvor dum går det an å bli? Og det er kanskje kjekt med noen redningsvester når man først legger ut på en fisketur. Men her blir jo fiskerne fremstilt så dumme at de vet sikkert ikke hvordan de tar på seg en redningsvest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.