Visit my YouTube channel here.

Ronin (1998)

Either you’re part of the problem or you’re part of the solution or you’re just part of the landscape.

Ronin har en imponerende rolleliste. Robert De Niro, Jean Reno, Stellan Skarsgård, Sean Bean og Jonathan Pryce er rollebesetningen. I regissørstolen finner vi John Frankenheimer. Dette er en film som jeg føler mange har glemt eller oversett, og det fortjener ikke denne herlige og fartsfylte actionthrilleren.

Det de fleste vil huske fra Ronin er biljaktene. Det er to store biljakter, og de er spektakulære, kanskje de beste som noensinne er festet på film. De er varierte og aggressive, og du ser at farten er høy. Etter det jeg vet er alt du ser ekte, ikke noe dataeffekter. Her lukter det svidd gummi!

Selve historien er litt svak. Alle jakter på en koffert, men hva den inneholder er spørsmålet alle stiller seg underveis, og svaret får vi aldri. Det blir litt kjærlighet her også, en bi-historie som ikke fungerer i det hele tatt.

Den første timen er imponerende med spenning og en mystisk atmosfære der utvalgte menn ikke vet hva de går til. Ronin mister litt av spenning og fremdriften den siste timen, men blir reddet av en voldsom biljakt som er noe av det beste jeg har sett. Robert De Niro passer ikke til å kjøre i store hastigheter. Keanu Reeves er stiv som en tømmerstokk som skuespiller, det samme kan sies om Robert De Niro som sjåfør og når han sex.

Ronin er en god film selv om historien sliter litt. Robert De Niro og Jean Reno har god kjemi, og Jonathan Pryce er en herlig skurk. Sean Bean er den jeg ble mest imponert over, jeg fikk vondt av hans rollefigur, og filmen mistet kanskje den mest interessante rollefiguren i etter ganske kort tid. Sean Bean fortjente mer, han kommer alltid til å være en skuespiller som aldri vil få vist sitt fulle potensiale kan det virke som. Jeg er stor fan av Sean Bean, og jeg håper han får en sjanse til å vise publikum at det bor mer i ham enn kun Boromir fra The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring.

En burde se Ronin for biljaktene hvis man er bilinteressert, for stort bedre kan det ikke bli i den avdelingen. Her har man full oversikt, ikke noe hyperaktiv klipping med urolig kamera som i Jason Bourne-filmene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.