Visit my YouTube channel here.

Righteous Kill (2008)

Nothing wrong with a little shooting, as long as the right people get shot.

Forventningene var meget lave når jeg satt meg ned for å se Righteous Kill. Ingenting lå til rette for at dette ville bli en stor filmopplevelse. Eneste trekkplasteret var at Robert De Niro og Al Pacino skulle spille i samme film. Deres siste opptreden i sammen var den fantastiske Heat. Ingen av dem har imponert i dette århundret, så hvorfor skulle det bli annerledes med Righteous Kill når vi har Jon Avnet i regissørstolen? Filmen Jon Avnet regisserte før Righteous Kill var 88 Minutes med Al Pacino i hovedrollen, og utrolig nok er 88 Minutes bedre enn Righteous Kill!

Manuset er elendig, skuespillerne er trøtte, spesielt Al Pacino. Al Pacino spiller den rolige politimannen, mens Robert De Niro spiller den usympatiske og ubalanserte. Selvsagt leverer Robert De Niro en bedre og mer energisk rolletolkning med tanke på hans rollefigur, men jeg er ganske sikker på at Al Pacino ikke kunne ha spilt den rollen. Energien og gleden er borte som skuespiller, trist men sant.

Manuset er som sagt dårlig, og det lukter amatørproduksjon. Righteous Kill er ikke en kinofilm, det er en film som burde ha gått rett på dvd. Filmen prøver å være smart, men etter noen få minutter skjønner man hvem som står bak drapene. Da går alt på skinner, men mangelen på et skikkelig motiv og karakterdybde ødelegger hele filmopplevelsen da manuset er elendig. Som seer ble jeg ikke engasjert i det hele tatt. Det ble en søvndyssende opplevelse.

Jeg er glad for at jeg hadde lave forventninger. Righteous Kill er ikke en god film. Det er en standard film som ikke har noe på kino å gjøre i det hele tatt. Ikke la deg lure med at Robert De Niro og Al Pacino er med i samme film, for Righteous Kill er mildt sagt en drittfilm.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.