Visit my YouTube channel here.

Frozen (2013)

frozen 2013

Et frossent hjerte.

Bilde: 2.24:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

I Frozen følger vi en snill prinsesse som sammen med en erfaren fjellmann og hans trofaste reinsdyr skal sette en stopper for den evige vinteren som hviler over kongeriket. Det er prinsessens søster som står bak denne forbannelsen, og nå er den snille prinsessen ute etter å få satt en stopper for forbannelsen og samtidig få sin søster tilbake igjen. For storesøsteren er ikke ond, hun har en magisk kraft hun ikke kan kontrollere, og hun har skjult den i mange år. Men når hun skal krones til dronning, skjer det noe som gjør at hun mister kontrollen og da rømmer hun til fjells der hun har bestemt seg for å leve i eksil. Men hennes lillesøster er like bak.

Frozen har blitt en stor kassasuksess på kino, og filmen regnes som en fremtidig Walt Disney-klassiker. I klassisk Disney-stil er dette en eventyrfilm med musikalske numre. Noen elsker dette, mens andre vil helst at karakterene ikke begynner å synge. Sjarmtrollet er en morsom snømann som barn vil elske.

Filmen er regissert av Chris Buck og nykommeren Jennifer Lee. Førstnevnte har ikke mange filmer på sin merittliste, han har kun laget to animasjonsfilmer, Tarzan og Surf’s Up, der Tarzan er klart den beste filmen.

Det blir selvsagt mye sang, i starten så fungerer det ikke særlig bra da det går utover karakterene og deres oppbygging. Men med en gang de sentrale karakterene roer seg ned og ikke synger om hva de føler hele tiden, så fungerte filmen for min del mye bedre og jeg ble mer engasjert i handlingen som ikke finner på så mye nytt. Det skal sies at låten Let It Go er svært fengende, den er fantastisk!

For selve historien om de to søstrene og hva som skjer når den ene søsteren har magiske krefter har vi sett så mange ganger før. Det er det som er det mest skuffende med Frozen, karakterene kan ikke bli mere stereotypiske. Heldigvis så dukker det opp en snømann som kaller seg for Olaf, han er en sjarmerende karakterer som både barn og voksne vil elske.

Frozen har ikke så mye nytt å tilby, men den har varmen og det enkle budskapet som gjør de fleste glade og fornøyde når de er ferdige med filmen. Filmen er ikke særlig skummel for de yngste, så dette er en film de yngste trygt kan se da så å si alle karakterene er hyggelige, selv troll er knøttsmå i Frozen.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er selvsagt krystallklart, og fargene sitter som de skal. Det er ikke mulig å si noe negativt om bildekvaliteten. Bare nydelig!

Dialogen er klar, høy og tydelig. Dette er et livlig lydspor som fyller opp rommet med sin krystallklare lyd, samtidig er det også kraft her.

Ekstramateriell:
Ooriginal kino-kortfilm – “Få deg en hest!” (6 minutter)
Slik skapte de Frost (3 minutter)
Disneys reise fra HC Andersen til Frost (7 minutter)
Utelatte scener introdusert av regissørene Chris Buck og Jennifer Lee (7 minutter)
“Let it Go” musikkvideo (16 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.