Visit my YouTube channel here.

Hevn (2015)

hevn

Hevnens time har kommet.

En kvinne er ute etter hevn etter at noe skjedde i hennes yngre dager. Hun reiser til stedet der mannen som står bak alt det vonde bor. Han er gift og har en nyfødt unge, og han er populær blant innbyggerne. Han eier sitt eget hotell og er godt likt. Så her må kvinnen virkelig være lur når hun skal utføre sin hevn.

Hevn er basert på en roman skrevet av Ingmar Ambjørnsen, Dukken i taket. Filmen er regissert av regidebutanten Kjersti G. Steinsbø , og i hovedrollene finner vi Anders Baasmo Christiansen, Trond Espen Seim, Helene Bergsholm, Siren Jørgensen, Frode Winther og Rakel Hamre.

Hevn er ingen dårlig film, men jeg tror filmen vil få problemer med å finne en målgruppe. Hevn har aldersgrensen 12 år, jeg tror at tenåringer ikke vil finne filmen mørk nok og at den heller ikke er forstyrrende nok som andre kjente hevnfilmer. Spesielt hevnfilmer fra Sør-Korea har satt en standard som er vanskelig å følge. De eldre kan sikkert sette mer pris på temaet, men det er ikke de som oftest går på kino.

Som en hevnfilm fant jeg Hevn og temaet interessant. Det er dessverre mange som er ute etter hevn her i verden, noen er bare ute etter å drepe personen som har gjort dem vondt, mens andre er litt mer kalkulerte og det pleier det å bli en interessant film av.

Protagonisten i filmen er i ubalanse, hun har med seg en stor kjøkkenkniv som hun har tenkt å drepe mannen hun er ute etter. Men det tar ikke lang tid før hun ombestemmer seg, for hun vil at alle skal få vite hva denne mannen har gjort og fremdeles gjør. Men så har man jo det problemet at han er gift med en god kvinne og de har en nyfødt unge som representerer uskyldighet sammen med sin mor i filmen.

I enkelte scener forsøker Hevn å skape litt spenning når det gjelder uskyldige mennesker som kan bli rammet av denne hevnen. Men man finner ingen overraskelser, det her har man sett mange ganger før og det ødelegger nerven litt.

Filmen er for det meste velspilt, men jeg kan ikke si at jeg likte protagonisten som blir spilt av Siren Jørgensen. Hun blir for stiv, jeg kunne ha ønsket man kunne ha funnet en annen skuespillerinne som kunne vise mer indre følelser og demoner. Hun blir i lengden veldig statisk og ikke så interessant.

Hevn er en vakker film med vakre naturbilder og landskap. Temaet er interessant, og jeg ville i det minste se filmen ferdig da jeg fant den interessant og jeg likte menneskene man ble kjent med. Men ikke forvent deg en bekmørk film, temaet er mørkt, men aldersgrensen setter en stopper for hva man kan vise en film med 12-årsgrense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.