Visit my YouTube channel here.

Villmark 2 (2015)

villmark 2

Det røde teltet.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk, Engelsk, Dansk, Svensk, Finsk

Vi følger en gruppe som skal inspisere et gammelt sanatorium før det skal rives. Bygget befinner seg i nærheten av hendelsene vi så i den første filmen, og de vil snart finne ut at de ikke er alene. For det gamle bygget har hemmeligheter som fremdeles bor der, og de liker ikke besøk!

Villmark 2 er regissert av den samme mannen som sto bak den første filmen, Pål Øie. I hovedrollene finner vi Anders Baasmo Christiansen, Ellen Dorrit Petersen, Mads Sjøgård Pettersen, Baard Owe og Renate Reinsve.

Villmark er en av mine norske favorittfilmer, og desidert den beste grøsseren som er laget i Norge. Så jeg gledet meg stort til å se om Villmark 2 kunne følge opp etter Villmark.

Det første jeg tenkte på etter kun 10 minutter var at Villmark 2 føltes ut som en av de mest undervurderte filmene jeg vet om der handlingen er lagt til et gammelt mentalsykehus. Den filmen heter Session 9, som ble regissert av Brad Anderson.

Men dessverre er ikke Villmark 2 en ny Session 9 eller en ny Villmark. Det første man legger merke til er at karakterene er dårlig skrevet. Nok en gang ser vi en film der man ikke bryr seg om karakterene. Personlighet har de ikke, de fleste virker gretne og det er ikke noe interessant ved dem. En så stor tabbe burde man unngå.

Så har vi noe som er like viktig, og det er atmosfæren som blir skapt. Dessverre er Villmark 2 veldig svak på det punktet sammenlignet med den første filmen. Villmark 2 er ikke en skummel film, den forsøker for mye på å være skummel og det er noe med rytmen og redigeringen som ikke stemmer. Filmen er litt rotete redigert der den plutselig veksler mellom å følge karakterene gjennom mindre videokameraer. Det tok meg helt ut av filmen, det ødela også mye av oppbyggingen av atmosfæriske scener. Men det skal sies at jeg tror ikke filmen hadde blitt skumlere hvis man hadde kuttet ut bruken av de mindre videokameraene, for Villmark er ikke skummel i det hele tatt. Jeg følte aldri at pulsen økte, jeg kjente kun på min egen kjedsomhet.

Så har vi den eldre vaktmesteren som virkelig er i feil film. Han er beviset på hva som er galt med Villmark 2, den forsøker å være så mystisk og småekkel når en sliten vaktmester ikke har forlatt bygningen. Han har selvsagt en hemmelighet. Denne karakteren gjør virkelig stor skade, dessverre blir ikke ting bedre mot slutten, for de skumle karakterene er som hentet ut av en Wrong Turn-film. Det er så lite originalt.

Problemet med Villmark 2 er at den ikke tør å være norsk, den tør ikke å være seg selv, slik som den første filmen turte. Den blir feig, den blir en slags amerikansk C-film, bare at Villmark 2 i det minste visuelt sett ser ganske bra ut, men bygningen i seg selv og rommene mangler sjel. I de beste filmene blir enkelte rom en egen karakter som vil skape store problemer for noen av karakterene. Det klarer heller ikke Villmark 2 å skape. Hele filmen blir identitetsløs.

Villmark 2 forsøker å koble seg til hendelsene vi så i den første filmen. Men uansett hvor mye den prøver, så føles det ut som om man ser en helt annen film som ikke har en kobling til den første filmen. Det er to vidt forskjellige filmer der den første filmen byr på ekte grøss med enkle virkemidler, mens Villmark 2 forsøker å gjøre ting større, med det resultat at den blir identitetsløs.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, og jeg kunne ikke se noen problemer i mørkere partier. For Villmark 2 er en mørk film, og man ser alt klart og tydelig i mørket. Det er bra.

Lydsporet er litt for lavt. Jeg måtte øke volumet på forsterkeren. Dialogen er klar og tydelig når volumet har blitt økt på forsterkeren, men jeg må si at filmen ikke har et særlig godt lydspor. Lydsporet klarer aldri å fylle opp rommet, og det er ikke mye aktivitet jeg hørte fra sidehøyttalerne. Mulig det har noe med at lydsporet er altfor lavt på hjemmevideoutgivelsen.

Ekstramateriell:
The Making of Villmark 2 (20 minutter)
Teasers of Villmark 2 (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.