Visit my YouTube channel here.

Doktor Proktors tidsbadekar (2015)

doktor proktors tidsbadekar

Bulle og Lise på nye eventyr.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk, svensk, dansk, finsk

Lise og Bulle må hjelpe doktor Proktor etter at han reiste tilbake i tid for å forandre historien slik at han kan være sammen med sin kjære Juliette. Men når man leker med tid, så går ikke alt etter planen og nå må Lise og Bulle reise tilbake i tid for å hjelpe doktor Proktor.

Doktor Proktors tidsreisebadekar er regissert av samme mann som lagde den første filmen i denne serien, Arild Fröhlich. De fleste sentrale skuespillerne er tilbake, men man finner ikke Kristoffer Joner som doktor Proktor i oppfølgeren. Doktor Proktor blir nå spil av Gard B. Eidsvold.

Jeg synes den første filmen var en fin og morsom barnefilm og en film for hele familien. Dessverre er ikke Doktor Proktors tidsreisebadekar like god som den første filmen, noe en skulle tro når filmen leker med tidsreiser. Men Doktor Proktors tidsreisebadekar er ikke like morsom som for eksempel Bill & Ted-filmene.

Faktisk er det slik at Doktor Proktors tidsreisebadekar er morsomst og best når karakterene befinner seg i nåtiden. Kreativiteten mangler når karakterene reiser tilbake i tid. Da kan man leke seg og skape mye moro for seerne, men Doktor Proktors tidsreisebadekar er virkelig daff og lite sprudlende i disse sekvensene.

Den beste sekvensen i fortiden er scenen der doktor Proktors skal halshugges. Det er litt merkelig å si med tanke på at tilskuerne roper rai rai og Bjarne Brøndbo dukker opp i en mindre rolle. Men her fungerer humoren, og det er synd at filmen ikke klarer å skape den samme atmosfæren og lekenheten i de andre sekvensene. En merker at budsjettet ikke tillater for store sekvenser med høyt tempo, det blir veldig stillestående.

En merker godt at Kristoffer Joner mangler. Gard B. Eidsvold er ikke i nærheten av den eminente Kristoffer Joner, han kunne minne meg om en slags blanding av Jeremy Renner og Paul Giamatti. Men der Kristoffer Joner med sin nevrotiske stemme klarer å få frem spenning og følelsen av litt dommedag, så klarer ikke Gard B. Eidsvold det samme. Han blir så ordinær, og man føler aldri at det går til helvete. For det er faktisk etter det jeg husker to ganske brutale drap som vi ikke får se, og det ene burde jo være ganske emosjonelt, noe Gard B. Eidsvold ikke klarer å vise i det hele tatt.

Når det gjelder de andre skuespillerne så er det synd at ikke Atle Antonsen fikk mer skjermtid. Han får dessverre ikke mange minuttene på skjermen slik han gjorde i den første filmen. Han har på en måte blitt byttet ut med en meget ekkel kvinne spilt av Helén Vikstvedt. Dette er en herlig karakter, hun er pokker meg skummel og hun vil gi de minste barna mareritt i flere år.

Når det gjelder de to andre barneskuespillerne så begynte de å gå meg litt på nervene etter hvert. Jeg likte Bulle i den første filmen, men i Doktor Proktors tidsreisebadekar er han dessverre ikke morsom i det hele tatt. Man burde også ha funnet en annen skuespillerinne som spiller Lise. Hun er veldig statisk og man føler at hun leser dialogen sin fra et ark, hun har dessverre ikke innlevelse i det hele tatt og hun har ikke noe karisma.

Som en familiefilm er Doktor Proktors tidsreisebadekar grei nok, men den er ikke i nærheten av den første filmen som er mye mer sprudlende og leken. Doktor Proktors tidsreisebadekar har sine øyeblikk, problemet er at det tar så lang tid før et nytt høydepunkt dukker opp.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er veldig klart og skarpt. Fargene er varme, og jeg kunne ikke se noen problemer i mørkere partier.

Dialogen er klar og tydelig. Doktor Proktors tidsreisebadekar har et livlig lydspor som benytter seg av alle høyttalerne under hektiske scener. Lydklangen er kanskje litt kald og nøytral.

Ekstramateriell:
Filmskole 10 minutter)
Teaser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: