Visit my YouTube channel here.

Doktor Proktors prompepulver (2014)

doktor proktors prompepulver

Promp, og du vil fly.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Doktor Proktor er ikke den beste oppfinneren. Hans siste såkalte oppfinnelse er et prompepulver som han mener ikke kan brukes til noe som helst. Men ungene er overbevist om at dette prompepulveret kan brukes til mye, og underveis oppdager også doktor Proktor at man ved hjelp av dette prompepulveret også kan fly. Men en skurk som stjeler andres oppfinnelser gjør alt han kan for å stjele dette prompepulveret, og da må Bulle og Lise trå til.

Doktor Proktors prompepulver er basert på en barnebok skrevet av jo Nesbø. Filmen er regissert av Arild Fröhlich, han har blant annet laget filmer som Pitbullterje og Fatso. I hovedrollene finner vi Eilif Hellum Noraker, Emily Glaister, Atle Antonsen og Kristoffer Joner.

Jeg må si at Doktor Proktors prompepulver var en sjarmerende film takket være spesielt Atle Antonsen som spiller skurken i filmen. Han er herlig god og veldig enkel, og han ser helt idiotisk ut med tanke på kroppsformen som er formet som en tønne.

Dette er er selvsagt en film mest beregnet for yngre barn. Men de aller yngste tror jeg vil bli litt skremt med tanke på den store slangen som dukker opp. Denne slangen følte jeg ikke helt passet inn i dette universet, det er liksom ikke noe poeng og som nevnt så blir det slangen litt for skummel for de yngste barna.

Doktor Proktors prompepulver er ikke film som jeg tror vil skape så mye latter. Det er en film som først og fremst er veldig sjarmerende og fargerik med enkle karakterer. Her finner man den snille oppfinneren, den onde skurken og en merkelig rødhåret unge og selvsagt en jente uten personlighet.

Dessverre er Emily Glaister som spiller jenta i filmen det svakeste leddet. Hun er som et blankt ark når gjelder personlighet, det er greit at man ikke kan gjøre så mye ut av karakteren, men jeg forventer i det minste da mer utstråling og karisma.

Doktor Proktors prompepulver synes jeg klarte å skille seg ut fra andre barnefilmer, jeg ble litt overrasket over at noen sa motherfucker i en barnefilm. Det hadde vært helt krise i en amerikansk barnefilm. Filmen er fjollete, men samtidig veldig sjarmerende og den klarer å skape sitt unike univers med sin latterlige handling.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, lyst og skarpt.

Det er kraft i lydsporet når noen fiser, da brukes alle høyttalerne på en god og effektiv måte. Dialogen er litt lav, mens lydeffektene er litt for høye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: