Kraftidioten (2014)

kraftidioten

Snø, vakker natur og mange lik.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk, svensk, finsk, dansk

En mann er ute etter hevn etter at sønnen hans blir drept. Sønnen ble drept av en lokal narkoliga, og nå er hans far ute etter å drepe lederen for denne narkoligaen. Men han må drepe veldig mange før i det hele tatt han kan nærme seg lederen for ligaen, og når noen hevnlystne serbere dukker opp så gjør ikke det saken lettere.

Kraftidioten er regissert av Hans Petter Moland, og rollebesetningen er mildt sagt imponerende. Her er det mange kjente fjes med! For å nevne noen skuespillere så finner man blant annet Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Pål Sverre Hagen og Anders Baasmo Christiansen. Det er bare noen få.

Kraftidioten falt absolutt i smak. Dette er ikke en typisk norsk film, ta og bland en sørkoreansk hevnfilm med klassikeren Fargo, og du får en film som heter Kraftidioten som har veldig mye glimt i øyet.

Dette er en visuelt strålende film med vakre bilder og passende filmmusikk. Som jeg nevnte er det noe sørkoreansk over hele atmosfæren og de vakre bildene.

Kraftidioten introduserer veldig mange karakterer, det blir også minuset med filmen, for karakterene er kun stereotyper. Det er ikke karakterer med dybde eller så mye personlighet. Politiet er udugelige, de dukker bare opp i noen scener uten å bidra med noe som helst, så ikke forvent en realistisk film.

Men Kraftidioten er en veldig underholdende og fargerik film som får seerne til å smile underveis. Volden kunne kanskje ha vært råere og mer grafisk kombinert med morsommere drapsmetoder. Drapsmetodene er ikke akkurat det som imponerer mest, noen knyttneveslag og en kule, og det hele er over.

Jeg likte de fleste karakterene selv om de er svært tynne, men jeg satt igjen med blandede følelser etter å ha sett Pål Sverre Hagen spille lederen for den lokale narkoligaen. Han er morsom i enkelte øyeblikk, men det blir for mye overspilling og denne karakteren burde ha delt skjermtiden sin med flere karakterer i gjengen for han blir for dominerende i lengden. Hvorfor ha med en så god skuespiller som Anders Baasmo Christiansen når man ikke bruker ham?

Etter det jeg husker av norske filmer jeg har sett som kom ut i 2014, er Kraftidioten den mest underholdende filmen. Det er litt synd at man ikke klarte å jobbe litt mer med manuset, introdusere færre karakterer og fått mer dybde når gjelder karakterenes følelsesliv. En merker godt at Kraftidioten er en film som ønsker å fri til alle mulige typer seere, hadde man valgt å tatt det mer rolig så kunne vi ha sittet igjen med en norsk Fargo. Det hadde vært noe det!

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart og lyst. Kraftidioten nytes best på Blu-ray Disc med tanke på alle de vakre bildene vi får se underveis.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer i enkelte scener å fylle opp rommet med filmmusikk. Det som skuffet mest var at når våpen ble avfyrt så hørte man ikke mye til et smell. Hørtes i enkelte tilfeller som en nesten lydløs fjert.

Ekstramateriell:
Filmvisning fra magiske Beitostølen (2 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.