Visit my YouTube channel here.

Inherent Vice (2014)

inherent-vice

En hippie som også er en privatetterforsker, forsøker å finne en rik eiendomsutvikler som har forsvunnet. På veien møter han flere utfordringer og mange rare personer.

Alle filmelskere ser alltid frem til en ny film regissert av Paul Thomas Anderson. Med Inherent Vice har han laget en krimkomedie som dessverre har veldig mange problemer.

For det første er spilletiden altfor lang. Spilletiden er på rundt 142 minutter når rulleteksten endelig dukker opp på skjermen. Jeg må bare ærlig innrømme at jeg kjedet meg flere ganger underveis. Filmen starter veldig bra, jeg likte humoren, men så plutselig dukker det opp flere og flere karakterer og ikke alle er like interessante.

Det som er problemet med Inherent Vice er at filmen er som sagt for lang, samtidig stemmer ikke rytmen helt. Det blir for mye av og på, filmen har sine morsomme øyeblikk, men samtidig blir det for mye dialog og for mange karakterer. Handlingen underveis blir også litt rotete, for det blir vanskelig å holde konsentrasjonen oppe når filmen ikke er stram nok. Den som redder filmen er Joaquin Phoenix som igjen storspiller. Han ser helt for jævlig ut!

Inherent Vice synes jeg er en av de svakeste filmene som Paul Thomas Anderson har regissert. Jeg skjønner ikke poenget med å lage en så lang film når rytmen ikke stemmer, det hele må flyte bedre og manuset skulle ha vært strammere. Se heller The Big Lebowski, eller forresten kan du også se den første komediefilmen til Paul Thomas Anderson, den meget undervurderte Punch-Drunk Love.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.