Visit my YouTube channel here.

The Neon Demon (2016)

the-neon-demon-bd

Skjønnhet har sin pris.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung kvinne reiser til Los Angeles for å prøve lykken i modellindustrien. Der vil hun treffe kvinner som er villige til å gjøre alt for å få oppdrag.

Nicolas Winding Refn har her laget en film som garantert vil kjede mange. Jeg hadde ikke så store forventninger til The Neon Demon, jeg hadde en litt dårlig følelse at dette ville bli nok en langtekkelig og tom filmopplevelse, dessverre stemte det litt.

The Neon Demon er en film som låner fra mange kjente filmer. Først føles filmen ut litt som Mulholland Dr. Mot slutten er vi universet til Dario Argento og hans velkjente hekser. Filmmusikken høres noe som John Carpenter kunne ha laget, det betyr at filmmusikken selvfølgelig er svært god og passende til historien som blir fortalt.

Skuespillerne er gode i sine roller, og i starten er historien interessant når vi følger den unge kvinnen som er en naturlig skjønnhet. Hun får jobbene som andre modeller ønsker seg, og modellene hun tilbringer tid sammen med er ikke naturlige skjønnheter som henne, de har lagt seg under kniven.

Det blir mange langsomme og langtekkelige scener. Nicolas Winding Refn forsøker å skape poesi på skjermen, han lykkes kun delvis med det. Dette er ikke en film der man blir godt kjent med karakterene, de har sin personlighet og det er det. Den eneste karakteren som viser litt karakterutvikling er protagonisten, men det er en veldig enkel karakterutvikling. The Neon Demon er ikke en dyp film, det den har å si er ikke noe nytt når det gjelder modellbransjen.

Det blir nesten feil å kalle The Neon Demon for en grøsserfilm. Det eneste er mot slutten, da får man se litt blod, men før det er det mest fokus på en saktegående historie og den enkle reisen til protagonisten, for hun får alt hun peker på for hun er en naturlig skjønnhet det ikke finnes mange av.

The Neon Demon er en film det er lett å hate, for det er ikke mye å hente her og Nicolas Winding Refn har for høye tanker om seg selv. Jeg håper han kan gå tilbake til filmene som skapte hans karriere, Pusher-filmene og Drive. Du kan slutte å eksperimentere nå godeste Nicolas Winding Refn, du er rett og slett ikke god nok i andre sjangere enn krimsjangeren.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart og passe skarpt. Fargene er varme og deilige, og sortnivået er sort og dypt. Dette er en film som ser nydelig ut på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Det blir spilt mye musikk her, og filmmusikken klarer å fylle opp rommet flere ganger med luftig og fyllende lyd som sprer seg godt ut i rommet.

Ekstramateriell
Behind the Scenes (4 minutter)
Making of the Music (5 minutter)
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.