Visit my YouTube channel here.

Bottle Rocket (1996)

Bottle rocket

And you’re out, too. And I dont think I’m in, either. No gang!

Bottle Rocket var Wes Andersons første spillefilm. I hovedrollene finner vi brødrene Wilson, altså Luke og Owen. Wes Anderson har en favorittmann i sine filmer som han bruker om og om igjen, og det er Owen Wilson. Owen Wilson er en kar jeg alltid har hatt sansen for, det er noe med den avslappede stilen han kjører som gjør ham så behagelig. Han er god i de litt skrudde rollene som han pleier å spille i filmene til Wes Anderson. Derimot har jeg store problemer med bror, Luke Wilson. Det er noe med det trynet som ikke stemmer, han ligner på en hamster som har lagret maten sin, og han gir så lite av seg selv. Mannen er rett og slett kjedelig som skuespiller.

Nå har jeg sett alle filmene til Wes Anderson, og Bottle Rocket er den svakeste jeg har sett til nå sammen med The Life Aquatic with Steve Zissou. Det jeg forbinder med Wes Anderson er familie og vennskap. Han skaper noen merkelige karakterer som ikke akkurat er typiske A4-mennesker, og som seer finner jeg alltid disse karakterene interessante og jeg faller for de fleste. Owen Wilson er herlig her som den forvirrede Dignan.

Det er noe med historien her som ikke fenget meg. Vi har karakterer som raner folk, og slipper unna uten problemer. Det skulle da ikke være så vanskelig å fakke disse personene som ikke skjuler sin identitet når de raner en bokbutikk og kjenner personene som jobber der. Wes Anderson sliter her med denne type historiefortelling der tre personer kan rane og herje så mye de vil nesten uten konsekvenser. Hendelsene i filmen byr heller ikke på så mange interessante scener, og filmen klarte ikke å fange helt min interesse. Det er bare noe som ikke helt stemmer med Bottle Rocket.

Etter å ha sett de siste filmene til Wes Anderson, var det litt moro å se den første spillefilmen til karen. Mye av det jeg forbinder med Wes Anderson er her i Bottle Rocket, men han har blitt mye flinkere til å fortelle en historie i sine senere filmer etter min mening. Bottle Rocket føltes ut som en mer lavbudsjettfilm med huller i historien, noe Wes Anderson har rettet opp i filmene som fulgte etter Bottle Rocket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.