Visit my YouTube channel here.

Boogie Nights (1997)

I know fucking karate.

Boogie Nights er en av de svakeste filmene til Paul Thomas Anderson. Jeg må se There Will Be Blood igjen, for av de jeg har sett havner Boogie Nights på en sisteplass. Problemet med filmen er mangelen på engasjement og følelser. Greit at vi følger en dysfunksjonell pornofamilie, og at det blir noen latterlige scener som ikke hører hjemme i den virkelige verden, men det hele føles mer ut som en tam dokumentarfilm. Rollefigurene når ikke ut til meg som seer, de gir ikke noe av seg selv føltes det ut som. Jeg ble kun sittende å se deres hverdagsliv som ikke var mye spennende, med unntak av når ting går til helvete.

Først når det gjenstår 40 minutter og nedturen begynner, føler man plutselig at dette er en film og det er her Paul Thomas Anderson briljerer når Boogie Nights tar en skikkelig helomvending fra idyll til helvete på jord. Scenen med Alfred Molina tok meg litt tilbake til scenen med Gary Oldman i True Romance. Herlig scene!

Boogie Nights har også en av de dårligste scenene jeg har sett når filmen har en av de beste regissørene i sitt fag og mange respektable skuespillere. Scenen er når moren skjeller ut sin egen sønn, og Mark Wahlberg skriker ut at hun ikke skal si slike stygge ting til ham. Hva faen? Er det en mann eller kvinne han spiller? Hvorfor forandret ikke Paul Thomas Anderson denne scenen når Mark Wahlberg ikke klarte å formidle følelser på en bedre og mer akseptabel måte? Denne scenen skiller seg så mye ut i negativ forstand. Det er helt utrolig at Paul Thomas Anderson godkjente denne scenen.

En ting jeg ikke trengte å se var en naken Julianne Moore. Jeg klarer ikke denne ekle, fregnete dama, og det hjelper ikke å se henne naken i en ganske lang sexscene. Ekle kvinnemenneske! Hun har alltid skremt meg!

Jeg kommer ikke til å gi Boogie Nights flere sjanser. Skuespillerne imponerer aldri takket være manuset og regien, historien er daff og Mark Wahlberg kler ikke rollen som Dirk Diggler.

3 thoughts on “Boogie Nights (1997)”

  1. *Sletter http://dvd-world.biz/filmblogg fra bokmerker* Neida bare tuller, du har mye rett faktisk. Dette er PTA sin svakeste film, og jeg er ikke noe spesielt fan av Mark Wahlberg i denne filmen. Samtidig er PSH og JCR to av de som redder filmen for meg, og da sier jeg redder. Jeg kan faktisk ikke være særlig uenig med deg. Vell…. Unntatt en ting: Julianne Moore. Jeg har henne sannsynligvis på min liste over topp 10 Hollywood skuespillerinner. Langt oppe! Hun bærer jo foreksempel Magnolia veldig langt opp på skalaen for meg, OG for og ikke minst snakke om Hannibal. Så jeg skjønner ikke hatet ditt når det kommer til henne, faktisk langt ifra. Tilbake til filmen, jeg gir nok filmen en 7 av 10 ca, MEN jeg snuser meg nesten opp til 8. Så jeg er nok ikke så sint på PTA som deg, men filmen mangler mye, for all del. Bare ikke nok for meg til å gi den 6 av 10.

    1. Angående Julianne Moore er det noe som heter trynefaktor. Hun er ikke en dårlig skuespiller, tåler bare ikke trynet hennes. Mennesker med rødt hår og fregner har jeg fordommer mot. De pleier å være gale har jeg erfart i barndommen, og jeg er sikker på at jeg er ikke den eneste. Tror de må være fra en annen planet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.