This was too good to last.
Her kan du lese min nye anmeldelse av Miami Vice (2006).
Miami Vice var en meget bra TV-serie som herjet på 80-tallet. Serien hadde alle de viktige ingrediensene som gode historier, solid seriemusikk, raske biler og båter og dyktige skuespillere. Det som skilte Miami Vice ut fra de andre TV-seriene på den tiden var at det var mange episoder som hadde en trist slutt. Det var noe av sjarmen for min egen del.
Så kommer vi til filmen. Michael Mann er regissør. Han lager ikke så ofte filmer, men når han først gjør det pleier det å ose kvalitet. Her er det ikke mye kvalitet. Skuespillerne gjør en grei nok jobb, og det er Colin Farrell som leverer den beste rolletolkningen. Jeg fikk virkelig vondt av Jamie Foxx som spiller Ricardo Tubbs, for mannen får lite skjermtid i forhold til Colin Farrell.
Miami Vice har en spilletid på nesten 140 minutter, og det blir et problem når det gjelder denne filmen. Når Miami Vice har en syltynn historie som den har, er man avhengig av at filmen er spennende og har gode actionscener. Når folk setter seg ned for å se denne filmen, forventer man action og spennende scener.
Det er nesten ikke noen actionscener i filmen i det hele tatt, og det er ikke noen biljakter eller båtjakter å snakke om. Det skjer først noe når det er 15 minutter igjen av filmen, og det er heller ikke mye å skryte av. Vi får en skuddveksling som ikke imponerer når man har sett hva Michael Mann viste oss i Heat. Så det vi få se er en lengre actionsekvens, det er alt!
Det vi ser mest av i Miami Vice er kjærlighetsscenene mellom Sonny Crockett og Isabella. Vi får sett noen kjærlighetsscener mellom Ricardo Tubbs og hans kjæreste også, men det er ikke mye. Alt dreier seg om Sonny Crockett og Isabella, og det engasjerer lite. For det er ikke noe hensikt med dette, og man burde heller ha fokusert mer på Sonny Crockett og Ricardo Tubbs. Gå mer i dybden på dem, så vi kunne bli bedre kjent med dem.
Det eneste jeg kan si fungerer her og tar meg litt tilbake til Miami Vice-stemning, er filmmusikken. Linkin Park sin låt Numb passer ypperlig i Miami Vice, og sammen med andre triste låter har vi Miami Vice-stemningen. Filmmusikken klarer å skape en atmosfære som gjør at man vet at filmen ikke vil ha en lykkelig slutt.
Denne filmen har ikke noe med Miami Vice å gjøre i det hele tatt. Filmen har en syltynn historie, nesten ikke noen actionscener og en dødfødt kjærlighetshistorie. Michael Mann burde gå å skamme seg!