Visit my YouTube channel here.

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama (2014)

kaptein sabeltann og skatten i lama rama

Skattejakt.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk, engelsk.

Kaptein Sabeltann er ute på nye eventyr, og han er selvsagt på jakt etter en skatt. Samtidig forsøker foreldreløse Pinky å finne ut hvem som er hans far, men han må først overbevise Kaptein Sabeltann at han er den nye skipsgutten han kan stole på.

Dette var første gang Kaptein Sabeltann ble satt opp på kino. Det betyr selvsagt at man finner flere kjente norske skuespillere i hovedrollene, og budsjettet er mye større enn i en TV-serie. Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama skal ha kostet rundt 50 millioner norske kroner å lage, noe som gjør den til norges dyreste familiefilm. Filmen ble sett av nærmere 366 000 personer på kino, det er absolutt et akseptabelt resultat.

Filmen er regissert av to personer. John Andreas Andersen, som er en person med lang erfaring innen norsk film, da spesielt som filmfotograf. Han har også regissert Uno, da sammen med Aksel Hennie. Den andre regissøren heter Lisa Marie Gamlem, hun har laget noen episoder i TV-serien Lilyhammer, og hun sto bak filmen Mormor og de åtte ungene (2013).

I de ledende rollene finner vi skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim, Jon Øigarden og Odd Magnus Williamson.

Kaptein Sabeltann har terrorisert mange foreldre opp gjennom årene. Er ikke foreldrene snille, så har ungene et ess i ermet, nemlig den beryktede kapteinen og hans fantastiske musikk. Det er sikkert mange foreldre som ikke orker å se Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, det er helt forståelig. Men filmen er ikke dårlig, den klarer å skape en fin atmosfære uten å bli for skummel for de yngste barna, selv om det høres ut som om selveste Kaptein Sabeltann er besatt av en demon.

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama er en barnefilm for de yngste barna. Som voksen er det litt viktig da å se filmen fra et barns perspektiv, hvis man klarer det. Joda, karakterene er veldig endimensjonale og fjollete, men det er heller ikke så mye galt med denne filmen. Det man forventer av en barnefilm, det får man med Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.

Filmen har varme karakterer, den har de slemme karakterene og så har du de i midten som Kaptein Sabeltann. Det som blir et problem med Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama er at spilletiden er på litt over 90 minutter. Filmen introduserer for mange karakterer, det går utover den yngre gutten som på en måte er hjertet og sjelen i dette universet. Men han blir veldig enkel og endimensjonal, man kunne ha brukt mer tid på denne karakteren og bygd ham opp litt bedre enn det man fikk til her. Mulig det er undertegnede som forventer litt mer dybde når gjelder uskyldigheten i filmen.

Ellers ser faktisk Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama veldig bra ut med tanke på klærne og stedene handlingen er lagt til. Det eneste minuset er noen få, men svært dårlige dataeffekter. De sentrale skuespillerne gjør også jobben sin på en akseptabel måte, men en merker godt hvem som har erfaring og hvem som ikke har det.

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama er en fin film for de aller yngste barna, selv foreldre vil sikkert hygge seg sammen med ungene sine når de ser Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er nydelig. Bildet er klart, skarpt og fargene er kjempegode. Jeg mener at dette er den beste bildekvaliteten jeg har sett i en norsk film utgitt på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er like imponerende som bildekvaliteten. Til å være en norsk film kan jeg ikke huske å ha hørt et bedre lydspor. Lyden er krystallklar, alle høyttalerne blir tatt i bruk slik at rommet blir fylt opp med et luftig og bredt lydspor som virkelig er imponerende og ganske aggressivt.

Ekstramateriell:
Dokumentarfilm: Bak kulissene på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. (47 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: