Visit my YouTube channel here.

Skumringslandet (2014)

skumringslandet

Troll eller kirken, hvem er verst?

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk, Engelsk

Vi befinner oss i Norge og året er 1348. En mann blir beskyldt for å leke med mørke krefter og stå bak en rekke drap. Hans bror returnerer hjem fra Frankrike, og han er selvsagt ute etter å renvaske brorens navn. Men først må han finne broren, og han er selvsagt ikke den eneste som er ute etter å finne ham. Kirken er veldig hissige på å ta ham, og det er også flere dusørjegere som er ute etter hans hode.

Skumringslandet er regissert av Paul Magnus Lundø, og i hovedrollene finner vi skuespillere som Kim Bodnia, Ewen Bremner, Leif Nygaard, Jørgen Langhelle og Sverre Anker Ousdal.

Skumringslandet er en film som føles billig ut. Visuelt sett ser den bra ut, men selve historiefortellingen er ikke den beste. Man kan kalle Skumringslandet for den norske utgaven av klassikeren, The Name of the Rose.

Mye av problemet ligger i selve manuset og skuespillerne. Leif Nygaard som spiller protagonisten i filmen er virkelig ikke god i denne rollen. Han kan ikke bli mer endimensjonal, samtidig har han null karisma. Det hjelper heller ikke at hans karakter er helt ubrukelig. Det eneste han gjør er å løpe litt, blir slått ned av soldater og dette gjentar seg til stadighet. For en ubrukelig karakter!

Man får heller ikke noe forhold til noen av karakterene i filmen. Ingen av dem er interessante da de ikke har noe dybde, samtidig så er ikke skuespillerne gode i sine roller. Den eneste som kan gå med hevet hode er danske Kim Bodnia, han er alltid god, men hans karakter er nesten endimensjonal han også.

Det filmen lykkes med er å skape litt trykkende atmosfære i enkelte scener, men det er svært få scener som klarer det og det er over på et lite blunk. Når det gjelder drapene og mysteriet rundt disse drapene skuffer filmen når alt blir avslørt mot slutten. For skurken blir jo avslørt veldig tidelig i filmen. Det er ikke akkurat vanskelig å gjette hvem som står bak det hele.

Skumringslandet føles ut som en krysning av The Name of the Rose og The 13th Warrior. Men det er en film som aldri kommer til mål, den stopper opp halvveis og dør en sakte død da den ikke har budsjettet eller skuespillerne til å gjøre det man forventer en film skal gjøre, nemlig å underholde, overraske og selvsagt ha et mye bedre manus og skuespillere.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er for det meste naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne blir ikke så ofte tatt i bruk, men litt filmmusikk og lydeffekter dukker opp noen få ganger.

Ekstramateriell:
Bakomfilm (71 minutter)
Kommentatorspor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.