Visit my YouTube channel here.

The Drop (2014)

the drop

En hund til besvær.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Etter et ran på en bar følger vi to fettere som gjør alt de kan for å overleve da deres arbeidsgiver er en hardbarket gangster som ikke finner det særlig morsomt hvis det mangler en krone i kassen. Det viser seg at noen planlegger et større ran i denne baren på en spesiell dag der det vil befinne seg en stor sum med kontanter.

The Drop er regissert av den belgiske regissøren Michaël R. Roskam. Jeg har ikke rukket å se hans forrige film som het Bullhead, den filmen høstet gode kritikker. I hovedrollene finner vi Tom Hardy, James Gandolfini og Noomi Rapace. En fin rolleliste, samtidig må jeg si at jeg ble imponert over Matthias Schoenaerts, som også spilte hovedrollen i Bullhead. Han er virkelig ekkel i The Drop.

The Drop er først og fremst en velspilt film med en strålende Tom Hardy i hovedrollen. Han er forresten alltid strålende i alt han foretar seg, han er en av mine favorittskuespillere. Det fine med hans rolletolkning i The Drop er at han føles litt tilbakestående ut. Dette er en karakter som er veldig enkel, men han fungerer jo fint i hverdagen. Men man føler at det hele tiden er noe galt med denne personen.

Universet i The Drop føles lite ut. Det er bare bra, det blir mer intimt og mer intenst på den måten. Historie og handling byr ikke på noe nytt, en tøff og brutal gangster gjør livet surt for personer som tråkker ham på tærne. Ballen begynner å rulle når noen raner hans bar der 5000 dollar forsvinner. Men det er noen som planlegger et større ran, og da håper man at det ikke går utover karakteren som Tom Hardy spiller. For han tar jo seg av en liten mishandlet hundevalp tidlig i filmen, så da har han vunnet hjertet til seerne.

The Drop er en film som kanskje brenner litt sakte for noen, selv fant jeg filmen meget velspilt, spennende og jeg likte alle karakterene. Som nevnt, ved siden av Tom Hardy imponerte Matthias Schoenaerts i rollen som en uberegnelig person man ikke helt vet hvor man har. Man vet ikke om han forteller sannheten eller ikke. Denne karakteren skaper hele tiden uro, herlig uro med tanke på filmopplevelsen.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og mørkt. Sortnivået er bra, og fargene er varme. The Drop ser veldig bra ut på Blu-ray Disc.

Dette er et rolig lydspor, det er først mot slutten at lydsporet våkner til liv og da hører man at rommet blir fylt opp med atmosfærisk filmmusikk. Ellers er det stille på lydsiden.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (6 minutter)
Audio Commentary
Promotional Featurettes (19 minutter)
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.