Visit my YouTube channel here.

Love & Mercy (2014)

love & mercy

I want you to leave, but I don’t want you to leave me.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Historien om Brian Wilson.

Jeg har selvsagt hørt noe av musikken som Beach Boys har laget, og jeg har hørt navnet Brian Wilson. Men utover det stilte jeg opp med blanke ark.

Love and Mercy har en fin rolleliste der det er to skuespillere som spiller Brian Wilson. Det er Paul Dano som spiller den yngre Brian Wilson, mens John Cusack spiller den eldre Brian Wilson som møter en kvinnelig bilselger og de faller for hverandre.

Love and Mercy er en god film, den får frem det den ønsker å fortelle oss. Problemet er at man burde ha en god del kjennskap til Brian Wilson og hans liv. Hovedfokuset ligger på ham, både i hans yngre dager og i hans eldre dager når han møter en kvinne som forsøker å hjelpe han for han er umyndiggjort og er i klørne på en gal psykolog.

Paul Giamatti er kjempegod som den gale og intense psykologen fra helvete som overkjører Brian Wilson. Det er noen intense scener her der Paul Giamatti virkelig er skremmende, fy faen, jeg hatet hans karakter! Han er så dominerende og jævlig, mannen er bare ond og pengegrisk.

Love and Mercy er en type film som aldri går skikkelig i dybden på de enkelte karakterene med unntak av Brian Wilson. Men også der skummer Love and Mercy overflaten når det gjelder å fortelle oss som ikke vet noe om hans fortid. Hvorfor havnet han opp med psykologen fra helvete, hva som skjedde med ham og hans familie og venner? På det punktet føler jeg at Love and Mercy er veldig dårlig, det er så mye jeg savnet av informasjon. Hva skjedde?

På en annen side føler jeg ikke at Love and Mercy er en vanlig biografifilm heller, den forteller sin historie på en litt ukonvensjonell måte, og det gjør at filmen skiller seg ut i mengden fra andre biografifilmer.

Love and Mercy er en velspilt film, det er en god film, men den har spesielt mangelen som har stor betydning for oss som ikke vet noe om Brian Wilson, mangler på bedre informasjon.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er veldig god. Bildet er klart og levende med gode farger og godt sortnivå.

Lydsporet må jeg si skuffet meg. Her har man et 7.1 lydspor, men lyden er litt for lav og lydsporet fyller aldri opp rommet på den måten man forventer en film som fokuserer på musikk burde gjøre. Lydsporet mangler aggressivitet. Det blir for tamt og kjedelig i lengden.

Ekstramateriell:
Commentary with Director Bill Pohlad and writer Oren Moverman
Deleted Scenes (7 minutter)
A California Story: Creating the Look of Love & Mercy (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.