Visit my YouTube channel here.

Love Is Strange (2014)

love is strange

To eldre menn blir hjemløse.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To homofile menn som har vært partnere i nesten 40 år gifter seg. Den ene som jobber som musikklærer på en katolsk skole mister jobben, og de må selge sin leilighet for de har ikke lenger råd til å ha den. De er på jakt etter ny bolig, men i mellomtiden må de bo hos familie og venner, men de bor ikke i sammen. Den ene bor hos noen som elsker å feste hele tiden, den andre må bo hos en familie som sliter med sønnen i huset som virker litt forvirret.

Love Is Strange er regissert av Ira Sachs, og i hovedrollene finner vi Alfred Molina og John Lithgow.

Love Is Strange er en film som brenner sakte, den mater ikke seerne med teskje, den kan være litt kryptisk med tanke på hva som skjer med enkelte karakterer, spesielt den yngre gutten som nok sliter med sin seksuelle identitet.

Når det gjelder de to sentrale karakterene i filmen skjer det egentlig ikke så mye med disse. Den ene er musikklærer, mens den andre er pensjonist og han liker å male. Utover det er de på jakt etter en ny bolig, disse karakterene er ferdig utviklet og etablerte fra filmen starter, så det skjer ikke noe spesielt med disse to karakterene i det hele tatt.

Ser man på karakterutvikling er det kun en karakter det skjer noe med, det er den yngre gutten som tydeligvis har et forhold til en annen gutt. Men ikke tro at Love Is Strange er en film som presser seg på karakterene, kameraet holder seg unna og forholdet mellom disse to blir mer kryptisk enn nærgående.

Dette er en velspilt film, en varm og søt film som ikke er ute etter annet enn å skape hygge i rommet. Det er nok en film som er mest egnet for eldre personer med litt tålmodighet, for som sagt brenner Love Is Strange sakte.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er grei nok til å være en dramafilm. Bildet er klart og mykt.

Det skjer lite på lydsiden. Dialogen er klar og tydelig.

Ekstramateriell:
Commentary with John Lithgow, Alfred Molina and Ira Sachs
What Is Love: Making of Love is Strange (23 minutter)
LA film Festival Q&A (25 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.