Visit my YouTube channel here.

Blue Ruin (2013)

blue ruin

Hevn kan by på en overraskelse.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En mann er ute etter hevn når personen som drepte hans foreldre blir sluppet fri fra fengsel. Men han er ikke en trent drapsmann og ting går galt når han setter resten av sin familie i livsfare. Men det ligger noe mer bak drapene på foreldrene, saken er ikke så lett som man først skulle tro.

Blue Ruin er regissert av Jeremy Saulnier, det er mannen som sto bak Murder Party (2007), en film som ikke falt i smak. I hovedrollen finner vi Macon Blair, som har medvirket i mer ukjente filmer, men han var med i nevnte Murder Party.

Blue Ruin er en ganske solid og realistisk hevnfilm der man følger protagonisten under hevnakten. Han har gitt opp livet, men han blir veldig målrettet når han får beskjed om at foreldrenes drapsmann har blitt sluppet fri. Man får vondt av denne personen som forståelig nok har møtt veggen. Man ønsker at han skal få tatt sin hevn, men med tanke på hans psyke så er det kanskje ikke så lurt?

Blue Ruin brenner sakte, filmmusikken skaper stemningen og atmosfæren er mørk og realistisk. Med Blue Ruin viser Jeremy Saulnier oss en spennende side, det er noe med Blue Ruin som gjorde at jeg trodde at jeg så en hevnfilm fra Australia. Det er så skittent, mørkt og realistisk.

Det som blir interessant underveis er at Blue Ruin holder igjen viktig informasjon. Dette gjør at Blue Ruin ikke blir en vanlig hevnfilm, den har flere lag og overraskelser som gjør det hele mer interessant. Plutselig er det protagonisten som blir en skurk, for fortiden skjuler mye som kommer frem i dagslys for sent. Skaden er gjort, og det er ingen vei tilbake, selv om protagonisten selv tror det.

Handlingen er enkel, utførelsen er det absolutt klasse over hvis man er ute etter en atmosfærisk hevnfilm der man aldri direkte lærer å kjenne karakterene man ser og følger. Men man skjønner hvorfor protagonisten gjør det han gjør, og noen ganger holder det lenge.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, mykt og lyst. Sortnivået er litt varierende.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye her ellers på lydsiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: