Visit my YouTube channel here.

Louder Than Bombs (2015)

En far og hans to sønner sliter etter tapet av sin kone og mor. Den yngste sønnen er veldig innesluttet, og hans storebror har distansert seg litt fra sin kjæreste som nå har født en unge. Faren innleder et forhold med læreren til den yngste sønnen. Kan noen hjelpe den yngste sønnen?

Louder Than Bombs er regissert av Joachim Trier (Reprise, Oslo 31. august), og i hovedrollene finner vi Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Devin Druid, Isabelle Huppert og Amy Ryan.

Dette er en ganske god film som er mest interessant når vi følger den yngste sønnen som ikke har nære venner, han klarer heller ikke å snakke med sin far. Storebroren dukker opp, og han forsøker på sin måte å hjelpe sin lillebror, for han begynner selvfølgelig å bli litt bekymret for lillebrorens mentale helse.

Filmen tar oss med på en interessant reise der det viser seg at moren til ungene ikke døde i en vanlig trafikkulykke, hun var deprimert og tok sitt eget liv. Det vet ikke den yngste sønnen, og faren får problemer når det skal skrives en avisartikkel om den avdøde kona som forteller sannheten om det som skjedde med henne. Hvordan skal han gå frem?

Og da følger vi far og de to sønnene som ikke helt klarer å kommunisere med hverandre. Når man ikke klarer å kommunisere med hverandre så går det selvfølgelig mest ut over den yngste sønnen som er svært forvirret og ensom. Faren forfølger sønnen og ser hva han holder på med, men fremdeles holder han seg bare i bakgrunnen.

Louder Than Bombs kan i enkelte scener være litt treg, jeg synes ikke det var så interessant å møte den avdøde moren. Der Louder Than Bombs begynner å skinne er i den siste halvtimen når vi spesielt følger den yngste sønnen. Han er forelsket i en jente som storebroren mener at han skal holde seg unna, men han gir aldri helt opp. Da er det natt, og man føler at man ser litt av Oslo, 31. august igjen. Joachim Trier er veldig god med å skape en herlig atmosfære når mørket har senket seg og man følger en sårbar person.

Med Louder Than Bombs har Joachim Trier laget nok en solid film, men fremdeles er han ikke helt i nærheten av sin fantastiske film, Reprise. Det er helt klart hans beste film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.