Game of Thrones: Season 7 (2017)

Nå nærmer det seg.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos 5.1

Den syvende sesongen av Game of Thrones består kun av syv episoder. Til vanlig har det alltid vært 10 episoder i hver sesong, men her har man valgt å redusere antall episoder. Jeg kan egentlig forstå det, for nå har mange av karakterene utspilt sin rolle eller så har de dødd.

Jeg synes at den syvende sesongen er bedre enn den sjette sesongen. Denne sesongen har ikke mye dødtid, det er mye fremdrift med tanke på det store oppgjøret som skal finne sted mot de hvite vandrerne. Poenget med denne sesongen er at fiender skal bli allierte, for det hjelper ikke å kjempe mot hverandre når de dødes hær banker på døren og de kan man selvfølgelig ikke ta en prat med.

Selv om dette er en underholdende sesong, så merker man at de fleste sentrale karakterene har gjort sitt. Det er ikke mye mer tyngde her når det gjelder karakterenes valg, den eneste karakteren som på en måte klarer å sjokkere er den onde dronningen. Hun er fylt med hat i den siste episoden, hun driter i alt og alle, selv hennes nærmeste gir hun egentlig blaffen i.

Ellers blir det en del gjenforeninger her når det gjelder familien Stark. Man ser og føler at det har oppstått gnisninger mellom de to søstrene, og i skyggene lurer selvfølgelig lillefinger. Han er en orm, og han har som vanlig sin egen agenda.

Når det gjelder sjokkerende drap i den syvende sesongen så er vi kun vitne til et drap som skulle sjokkere, men jeg følte ikke at dette var et sjokkerende drap i det hele tatt. De beste drapene i Game of Thrones er best når man føler at karakterene ikke har utspilt sin rolle, det er disse drapene som gjør inntrykk. Det blir ikke det samme når karakterene ikke har mer å gi, og det gjelder karakteren som blir drept i denne sesongen.

Da blir det spennende å se hva som vil skje i den åttende og aller siste sesongen av Game of Thrones. Skal jeg være ærlig så synes jeg at de hvite vandrerne fungerer best i kortere øyeblikk der de klarte å bygge opp en nifs atmosfære. Jeg synes faktisk at slaget som venter ikke blir særlig interessant, det som er interessant er jo maktkampen mellom menneskene og alt hatet de har til hverandre. Jeg synes at de hvite vandrerne burde holdt seg unna, de burde ikke vært så mange.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, veldig lyst og skarpt i lysere partier. I mørkere partier blir bildet mykere og fargene er veldig varme. Sortnivået er bra.

Game of Thrones har aldri vært en serie med dårlig lydspor. Dialogen er klar og tydelig, og lydsporet fyller opp rommet med detaljert og luftig lyd. Lydsporet sparker godt når det først blir noen scener med hardere smell i.

Ekstramateriell:
11 Audio Commentaries
In Episode Guides
From Imagination to Reality: Inside the Art Department (44 minutter)
Fire and Steel: Creating the Invasion of Westeros (30 minutter)
Histories and Lore (31 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.