Visit my YouTube channel here.

Game of Thrones: Season 6 (2016)

game-of-thrones-season-6

Brikkene forflyttes, nå nærmer det seg slutten.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Den sjette sesongen av Game of Thrones består selvfølgelig av 10 nye episoder. Etter den siste episoden i denne sesongen begynner man å merke at serien går mot slutt. Det som føles riktig nå er at man avslutter med to sesonger, og det ser ut til å stemme, planen er å kun lage 13 episoder fordelt over to sesonger. Det høres litt lite ut, men det stemmer nok, for signalene er her når det ikke blir introdusert nye sentrale karakterer i den sjette sesongen.

De første episodene i den sjette sesongen er greie nok, men det tok litt tid før jeg følte at den sjette sesongen kom i gang. Jeg følte at handlingen stod på stedet hvil, men etter rundt fem episoder våkner endelig den sjette sesongen opp og jeg var atter en gang i himmelen når det gjelder kvalitet, drama og spenning.

Som nevnt er det ingen nye karakterer som blir introdusert i den sjette sesongen som har stor betydning. Det Game of Thrones er kjent for som serie er jo å overraske med uventede dødsfall. Det skjer ikke i denne sesongen, de man forventer skal dø, de dør. Det er spesielt en karakter man føler har gjort jobben sin som forsvinner, og dette er dessverre ikke en godt skrevet karakter, mer sier jeg ikke om den saken. Jeg har hatet denne karakteren i noen sesonger nå, han kan ikke bli mer karikert og endimensjonal.

Der de tidligere sesongene har overrasket med uventede dødsfall, så overrasker Game of Thrones med å gjenopplive noen kjente og kjære karakterer. Mer kan jeg egentlig ikke si om den saken, men de fleste vet hvilken karakter som ikke var helt død. Den andre karakteren følte jeg fremdeles levde, og heldigvis stemte det.

Selv om det egentlig ikke skjer så mye i den sjette sesongen, så skjer det faktisk mer enn man tror, det merker man spesielt i den siste episoden når man føler å ha sett The Godfather 2. Det er spesielt karakteren man elsker å hate som har den beste og mest interessante utviklingen i denne sesongen. Jeg trodde det var game over for denne karakteren, men her får vi en uventet vending.

Når det gjelder dragekvinnen må jeg si at hun ikke har fått utrettet så mye med tanke på hva hennes mål var i den første sesongen. Det har nå tatt nesten seks år, vi husker jo at det hele startet med at hun måtte forsøke å frakte krigerne sine over havet med skip, det vil si hestefolket. Denne karakteren har stått på stedet hvil, hun har for meg blitt uinteressant som karakter for det er lite karakterutvikling vi har sett når det gjelder hennes reise som kun har bydd på mye av det samme i de siste sesongene.

En karakter jeg fikk store problemer med er karakteren spilt av Max von Sydow. Dette er en karakter som bokstavelig talt sitter bom fast i trerøtter. Han ser så utrolig dum ut der han sitter og prater piss. Dette er absolutt det dummeste jeg har sett i Game of Thrones. Det betyr at han sitter og bæsjer på seg det da, han har jo klær på seg, så det må jo stinke noe jævlig rundt denne karen som ikke vet hva ordet hygiene betyr!

Selv om mange av de beste og mest sentrale karakterene i serien har dødd, så er det rett og slett for mange karakterer med i den sjette sesongen. Det går dessverre litt ut over kvaliteten, man føler at man kunne ha brukt mye mer tid på enkelte karakterer og deres utvikling, men dessverre må Game of Thrones ta noen snarveier som gjør at denne sesongen ikke føles like fyldig ut.

Game of Thrones holder fortsatt koken, den sjette sesongen er på samme nivå som den femte sesongen. Men det skal sies at serien aldri kommer noensinne til å bli like god som det den var i de fire første sesongene. Da hadde man opplevd så mye dramatikk med herlige karakterer som nå serien mangler. Det er ikke mange sterke karakterer igjen, man merker at skuespillerne begynner å bli litt slitne og karakterene har nesten sluttet å utvikle seg.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildet er klart og skarpt i lysere partier. Sortnivået er ganske bra, men jeg følte ikke at det var skikkelig sort i de mørkeste partiene. Fargene er som vanlig gode.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er litt lavt i denne sesongen følte jeg, her må man justere på forsterkeren for å få litt høyere lyd. Som serie har Game of Thrones alltid hatt et solid lydspor, men jeg må si at jeg ble litt skuffet over lydsporet i denne sesongen. Jeg følte aldri at lydsporet klarte å fylle opp rommet, det er selvfølgelig aktivitet i surroundhøyttalerne under større slagsekvenser, men jeg har ikke opplevd at lydsporet i Game of Thrones har vært så tamt som dette.

Ekstramateriell:
In-Episode Guide
Histories and Lore (82 minutter)
The Battle of the Bastards: An In-Depth Look (30 minutter)
Recreating the Dothraki World (20 minutter)
18 Hours at the Paint Hall (28 minutter)
Audio Commentaries
Deleted Scenes (11 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: