Visit my YouTube channel here.

Game of Thrones: Season 1 (2011)

game of thrones season 1 bd

Alt for tronen.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Kongen over alle konger trenger hjelp, og han plukker ut en gammel venn til å bli kongens hånd. Kongen stoler på ingen, ikke sine nærmeste engang, for hans kone er en ond hurpe som kommer fra en mektig familie som sikler etter tronen. På den andre siden av havet venter barbarere som kanskje skal starte et angrep slik at sønnen til den forrige kongen som var gal, skal få tronen tilbake. Denne sønnen gifter bort sin søster til lederen for de mektige barbarene, og han styrer henne som en hund. Men plager du en hund lenge nok, kan det hende at den biter. Kampen om tronen har startet.

Akkurat nå hater jeg Robert Jordan. Dette var mannen som ødela min leseglede etter at jeg leste åtte av hans bøker i The Wheel of Time-serien. De tre første bøkene i serien er de beste fantasibøkene jeg har lest, selv bedre enn The Lord of The Rings. Men fra den sjette boken så ble det for mye fokus på kvinner og klær, historien stod stille og jeg fikk nok halvveis i den åttende boken. Planen var at etter jeg var ferdig med The Wheel of Time-serien, skulle jeg lese, A Song of Ice and Fire-serien. Robert Jordan døde før han fikk skrevet ferdig The Wheel of Time-serien, og han er også ansvarlig for at jeg ikke klarer å lese bøker lenger. Jeg forsøkte meg på en lydbok, men det fungerte svært dårlig. Det er noe helt annet å høre sin egen stemme i hodet når en leser, så lydbøker var ubrukelig for min del.

Game of Thrones skuffet ikke. Alt det jeg forbinder med fantasibøker fant jeg i Game of Thrones. Handlingen er så god og velskrevet at jeg fikk assosiasjoner til The Wire, bare at vi befinner oss i en fantastisk fantasiverden.

Når det gjelder hendelser er Game of Thrones veldig forutsigbar, som de fleste fantasifilmer er. Du har sett og møtt alle karakterene før i bøker og filmer, så du vet hvor du har dem, og du vet hva de tenker og hva de normalt sett vil gjøre. Men det er ett overraskende dødsfall her. Og det var et dødsfall, eller rettere sagt, et drap, jeg kunne vært foruten. Serien mistet en av de mest interessante karakterene, så det var lite morsomt.

Den første sesongen bygger sakte men sikkert opp til noe stort. Mesteparten av tiden går ut på at vi som seere lærer å kjenne karakterene. Det er ikke mange actionscener her. Det er faktisk veldig få actionscener, men drapene er grafiske og meget brutale. Det blir mye dialog, veldig mye politikk og det skapes en herlig nerve. Så ikke forvent store kampscener, det sier seg selv at siden dette er en TV-serie, er budsjettet begrenset. Forvent mye dialog og maktkamp i korridorene. Det blir som et slag sjakk.

Klisjeene står på rad og rekke når det gjelder karakterene i serien. De er veldig endimensjonale, enten er de snille, onde eller forrædere som velger den sterkeste siden. Typisk karakterer man finner i en fantasiverden, og det holder lenge, for det er nettopp det jeg liker. Den eneste som virker mest menneskelig er Tyrion Lannister, spilt ypperlig av Peter Dinklage. Han er vaklende, og jeg tror han vil få en stor betydning for hva som kommer til å skje med kongeriket. Jeg er misunnelig på Peter Dinklage, for han får fike til den ufyselige og ekle prinsen hardt noen ganger. Jeg tror alle koser seg når de ser snørrvalpen blir fiket til, ekle drittungen som virkelig kler rollen han spiller.

De fleste skuespillerne er gode. Som nevnt er Peter Dinklage fantastisk. Jeg vil si den beste av alle sammen med overraskende nok, Jason Momoa. Jason Momoa er jo her Conan vi alle ønsket å se i nettopp filmen Conan the Barbarian. Men Jason Momoa var elendig i Conan the Barbarian. I Game of Thrones er han virkelig god og fryktinngytende. Lena Headey er herlig ond og vakker, hun leverer også varene. Emilia Clarke overrasket også, hun er skjør og varm som Daenerys Targaryen. Det er hun som har den mest interessante karakterutviklingen fra å bli voldtatt og tvangsgiftet, til å bli en mektig kvinne som også får æren med å avslutte sesongen i fyr og flammer. Iain Glen må også nevnes. Han leverer alltid så solide rolletolkninger. Han er så rolig og kalkulert, han bringer en ro som de fleste skuespillere mangler.

Nå er det bare å se frem til en ny sesong som kanskje setter opp tempoet litt med flere actionscener. For nå har ballen begynt å rulle, og jeg håper dette er en serie som får fortalt sin fulle historie, for det fortjener den etter en fantastisk første sesong. Game of Thrones er like god som de fleste skal ha det til, og det tre siste episodene er bare helt fantastiske!

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er det man kaller perfeksjon. Bildet er skarpt, detaljert, fargene er nydelige og sortnivået er perfekt. Dette er klart noe av det beste jeg har sett på Blu-ray Disc. Perfekt!

Dialogen er høy og tydelig. Selvsagt er lyden krystallklar. Lydsporet fanger opp vær og vind slik at man nesten glemmer å puste når det blir skummelt ute i skogen. Lyden er også aggressiv, bare så synd at handlingen ikke tillater lydsporet å gå skikkelig amok.

Ekstramateriell:
A Complete Guide to Westeros
An interactive compendium of the noble houses and lands featured in season one.

Making Game of Thrones
An exclusive 30-minute feature including never-before-seen footage from the set and interviews from the cast and crew.

Character Profiles
Profiles of 15 major characters as described by the actors portraying them.

Creating the Show Open
An inside look at the creation of the Emmy-winning opening title sequence for Game of Thrones.

From the Book to the Screen
Executive producers David Benioff & D.B. Weiss, and author George R.R. Martin talk about the challenges of bringing Martin’s epic fantasy novel to life on HBO.

The Night’s Watch
An in-depth look at the unique order of men who patrol and protect the Wall, a 700 foot ice structure that separates the Seven Kingdoms from the darkness beyond.

Creating the Dothraki Language
An insightful glance into the comprehensive language created for the Dothraki people in Game of Thrones.

Audio Commentaries
Seven audio commentaries with Cast and Crew including David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, and more.

Blu-ray Complete Guide to Westeros
An interactive compendium of the noble houses and lands featured in season one, PLUS 24 exclusive histories of the Seven Kingdoms as told by the characters themselves.

In-Episode Guide
In-feature resource that provides background information about on-screen characters, locations, and relevant histories while each episode plays.

Anatomy of an Episode
An in-episode experience that explores the creative minds and colossal efforts behind episode six, ‘A Golden Crown.

Hidden Dragon Eggs
Find the hidden dragon eggs to uncover even more never-before-scene content.

3 kommentarer til «Game of Thrones: Season 1 (2011)»

  1. Fortsatt sikker på at ingen serie vil toppe «the wire»? Det finnes 2 fantasy forfattere jeg respekterer (Robert «møkkaman» Jordan er IKKE en av dem). Disse 2 er henholdsvis George R, Martin og Steve Rune Ludin (Steven Erikson). Siden Game of thrones virker å ha en stor sucsess på HBO håper jeg de er fristet til å gå løs på Steve sin verden neste gang de skal produsere en serie. Dessverre vil dette koste mye mer enn GOT da Malazian Empire er MYe større og mer kompleks enn, samt har større dybde enn GOT. (tro det eller ei). Der Martins GOT er en slags fortelling for hele familien er serien om The Malazan empire kun beregnet på godt voksne.

    1. Breaking Bad nærmer seg nå, kan nesten vippe The Wire av tronen. Synes det var trist at The Dark Tower (King) ble lagt på is, virket spennende.

      Ja, Robert Jordan er en møkkamann som drepte lesegleden min. Starte så bra med de tre første bøkene, for så deretter bli grådig og trekke ut handlingen til det kjedsommlige så man ikke orket å fullføre eventyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: