Game of Thrones: Season 3 (2013)

game of thrones season 3

Kampen om tronen fortsetter.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Det å beskrive handlingen i den tredje sesongen er så å si umulig uten å skrive flere A4-sider og røpe mye av handlingen. Så jeg gjør det jeg liker best, si min mening om den tredje sesongen på en direkte måte. Jeg kunne selvsagt ha fylt opp flere sider med meningsløs handlingsreferat som mange gjør som den enkleste utvei uten å si sin egen mening, men det er ikke min stil og det blir mildt sagt kjedelig lesning.

Etter å ha sett den tredje sesongen så har Game of Thrones blitt min favorittserie. Game of Thrones og Breaking Bad delte førsteplassen, men etter tre sesonger med Game of Thrones så er jeg ikke lenger i tvil, Game of Thrones er bare en helt fantastisk serie som har alt jeg kan drømme og ønske meg. Dette er helt klart den beste TV-serien jeg har sett, jeg tror ikke det vil komme en bedre serie på TV så lenge jeg lever.

Nå begynner det å bli veldig mange forskjellige grupper i serien. Jeg vil si at det har blitt for mange, for dybden man fant i den første sesongen og litt i den andre sesongen, finner man ikke i den tredje sesongen.

Det betyr ikke at den tredje sesongen blir svakere av den grunn, det blir en naturlig utvikling føler man som seer da universet er veldig stort. Og man har blitt godt kjent med de viktigste karakterene. Det betyr at det er umulig å se enkeltepisoder og hoppe over en sesong, du vil ikke få med deg hele historien og dybden man finner i mange av karakterene i denne serien.

Mange vil nok synes at den tredje sesongen ikke har nok fremdrift. Det kan jeg faktisk være enig i, men etter den andre sesongen så trengte man å ta det litt mer ro og introdusere nye karakterer.

Det blir veldig mye dialog, dvs. interessant dialog og noen av karakterene som man har blitt kjent med fra den første sesongen får lov til å utvikle seg videre. Da snakker jeg spesielt om den onde prinsen som man nå ser en ny side ved. Han er prinsen alle hatet i de to første sesongene, så det er utrolig at man plutselig begynner å like ham når han viser en snillere side.

En av de mest interessante karakterene er selvsagt Daenerys Targaryen som er ute etter tronen. Nå samler hun en større hær, det starter med en slavehær. Når avtalen er i boks så viser hun at det er hun som burde sitte på tronen. Av alle de herskesyke, så er dette karakteren som fortjener tronen, ingen andre. Hun er den mest sympatiske av alle karakterene, ved siden av Tyrion Lannister.

Selvsagt så er det noen sentrale karakterer som dør i den tredje sesongen. Det er jo det som er så genialt med Game of Thrones, man vet aldri hvem som vil dø og det er like dramatisk og rystende hver eneste gang. Men dødsfallene i den tredje sesongen overgår det meste jeg har sett av dramatikk. Jeg ga den episoden 11 ut av 10 i karakter, det sier sitt.

Dette er nok en fantastisk sesong med mye dramatikk og kvalitet i alle ledd. Det er noen få enkeltepisoder som ikke er like interessante, men jeg telte kun to episoder som ble litt daffe. Jeg vil si at den tredje sesongen har den mørkeste tonen av de til nå tre sesongene. Jeg gleder meg ikke lite til den fjerde sesongen!

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er svært god, men det er som vanlig litt problemer med scener som finner sted innendørs med dårlig belysning. Da blir bildet veldig mykt og ikke så klart. Men i dagslys er bildet helt perfekt. Da er det skarpt, klart og detaljert.

Dialogen er klar, men den kan være litt hard i toppene og tynn. Men når det først skjer noe action på skjermen, imponerer lydsporet med mye kraft og alle høyttalerne blir tatt i bruk slik at man føler dramatikken på kroppen.

Ekstramateriell:
In-Episode Guide – In-feature resource that provides background information abouton-screen characters, locations and relevant histories.

“The Rains of Castamere” Unveiled – Get an in-depth look at the creation of the most pivotal episode of Season 3 in this comprehensive exposé featuring cast and crew. (47 minutter)

“The Roots of Westeros” – Explore the interconnected web of relationships, rivalries and conflicts between the noble houses of Westeros with this interactive guide.

“Histories & Lore” – Learn about the mythology of Westeros as told from the varyingperspectives of the characters themselves.

“A Gathering Storm” Featurette – Look back at the stormy events of Season 2 in this 14-minute recap with cast and crew. (14 minutter)

“The Politics of Marriage” Featurette – The concept of matrimony in Westeros is all about making power plays and political alliances. Cast and crew examine this ancient institution and its place in Game of Thrones. (9 minutter)

“Inside the Wildlings” Featurette – Go beyond the Wall with this introduction to the wildlings to gain a better understanding of their backstory. (6 minutter)

“New Characters of Season 3” Meet the new faces in Season 3: Olenna Tyrell, Missandei,Mance Rayder, Tormund Giantsbane, Orell, Jojen & Meera Reed, Blackfish & Edmure Tully, Thoros of Myr and Beric Dondarrion. (10 minutter)

Deleted/Extended Scenes – Five deleted and extended scenes. (14 minutter)

12 Audio Commentaries with cast and crew including David Benioff,D.B. Weiss, George R.R. Martin, Lena Headey, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Kit Harington, Richard Madden and more.

4 kommentarer til «Game of Thrones: Season 3 (2013)»

  1. Nathalie Dormer stjeler alle scener hun er med i. Det hadde vært lett å sagt at det er først og fremst grunnet hennes skjønnhet, men jeg er ikke en person som blir lett blendet, hun har en tilstedeværelse og en måte å bringe hennes karakter frem på som er helt i verdensklasse. Jeg synes (hvis jeg skal være pirkete) at de kunne ha fokusert mer på færre karakterer for å bringe frem dybden som eksisterer om disse litterært. De som vil ha dybden på alle karakterene trenger jo tross alt bare åpne bøkene, selv om jeg er klar over at leseferdighetene til dagens generasjon stort sett begrenser seg til å skumme overskriftene på youtubevideoer. Helt klart en av de beste tv-seriene som er laget, selv om mine kanskje absolutte favoritter er red dwarf (de beste episodene, de dårligste er ganske dårlige) og sesong 2 av Black adder. Jeg har fått tak i ett råkutt av sesong 4 av GoT nå, så regner med å begynne en av de første dagene.

    1. Merket det skurret litt i den tredje sesongen, spesielt med de to yngre personene som slår følge med den lamme ulvegutten. Samme med nordmannen med skjegget, ville bli bedre kjent med disse karakterene.

  2. Må også innrømme at red wedding var en fornøyelse å se på. Husker når jeg leste boka at jeg faktisk satt og tenkte at det var på tide at den irriterende perfekte ulvevalpen og den geskjeftige mora hans snart fikk som de fortjente. Der er Martin god, han veit når han har skapt litt vel irriterende karakterer og har ingen skrupler om å fjerne de selv om det kanskje ikke var planen fra starten av. 😀

    1. Vil helst ikke se eller høre om filmer og serier/sesonger jeg ikke har sett. Dessverre var det en tulling på en podcast som hylte ut noe om drap i et bryllup, men fremdeles ble jeg svært overrasket. Så ikke den komme før døren ble lukket og mor begynte å kikke seg litt rundt. Fantastisk episode.

      De fleste podcaster jeg hører på er flinke til å ikke avsløre noe som helst, men de sier ifra hvis det kommer en større avsløring slik at man kan hoppe over eller slå av. Men ikke når Korey Coleman i tidligere spill.com åpner kjeften sin. Jeg bannet ham opp og ned i flere måneder før jeg i det hele tatt fikk se den komplette sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.