Homeland: Season 3 (2013)

homeland sesong 3

Nicholas Brody, en jaget mann.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Nicholas Brody er sporløst forsvunnet. Amerikanske myndigheter jakter på ham etter bilbomben som drepte over 200 personer. CIA holder igjen sensitive opplysninger som ikke må se dagens lys. For CIA ligger tynt an, hele organisasjonen kan bli et glemt kapittel, og da må den nye direktøren spille kortene riktig. Men det er ikke alltid like lett når Carrie Mathison springer rundt og lager oppstyr.

Den tredje sesongen av Homeland består av 12 episoder. Den andre sesongen avsluttet med et stort smell, og sesongen var veldig god. Det man forventer av de første episodene i den tredje sesongen, det skjer faktisk ikke.

Det den tredje sesongen fokuserer på er kampen CIA har for å bestå som organisasjon og selvsagt Carrie Mathison, som skaper trøbbel for alle rundt seg og seg selv. Vi følger også familien til Nicolas Brody, spesielt datteren som forsøkte å ta sitt eget liv i den andre sesongen. Hun har forelsket seg en gutt som hun traff på avdelingen hun var innlagt på etter selvmordsforsøket.

Det tar faktisk noen episoder før Nicholas Brody dukker opp. Han får selvsagt kjørt seg hardt også i denne sesongen. Han får aldri fri, og det hele blir ganske latterlig i lengden med tanke på alt det han har opplevd i løpet av tre sesonger.

Når det gjelder Nicholas Brody så blir det mye av det samme, med det mener jeg at man aldri vet helt hvor man har denne mannen. Kan man stole på ham, eller vil han gå over til den mørke siden for godt? Det blir mye av det samme, og jeg følte at denne karakteren hadde utspilt sin rolle mot slutten av denne sesongen.

Etter noen rolige innledende episoder settes tempoet opp, det skjer mye og det er ganske spennende det som skjer. Jeg ble ikke helt overbevist etter de to første episodene, jeg syntes ikke det var så interessant å følge datteren til Nicholas Brody, men i ettertid så skjønte jeg mye av poenget.

Dette er nok en spennende sesong som også har en sesongavslutning som sikkert vil overraske mange. Men følger man godt med, så kommer ikke det som skjer i sesongavslutningen som en stor overraskelse.

Det kommer nok til å bli litt vanskelig å se den fjerde sesongen med tanke på hendelsene i den tredje sesongen. Men livet går videre, og som serie har nok Homeland noen gode sesonger til. Det er ikke så mye mer å si, for det er svært lett å røpe for mye av handlingen i denne serien.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er selvsagt veldig god. Bildet er veldig naturlig, ganske skarpt i lysere partier og litt mykere i mørkere partier og scener som finner sted innendørs.

Dialogen er klar og tydelig. Litt overraskende så skjer det ikke så mye her når det gjelder lydsporet. Når det blir avfyrt noen skudd så høres det bra ut, men lydsporet mangler litt trykk og varme. Lydsporet blir litt kaldt og hard i klagen.

Ekstramateriell:
Re-creating The Tower Of David (8 minutter)
Deleted Scenes (15 minutter)
The Last Days: Filming The Season Finale (13 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.