Homeland: Season 2 (2012)

homeland season 2

Sammenbruddet venter.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Nicholas Brody har nå blitt en kongressmann, men han er hele tiden under press fra flere hold. CIA-agenten Carrie Mathison mistet jobben i den forrige sesongen, men det tar ikke lang tid før hun er inne i varmen igjen. Det viser seg at det er planlagt et nytt angrep på amerikanske mål, og tiden er knapp. Nøkkelen til å avverge angrepet er selvsagt Nicholas Brody.

Den andre sesongen er bedre enn den første sesongen. Det skjer mye mer i den andre sesongen, det er flere spenningstopper her, og de to første episodene er fantastiske med mye nerve og spenning. Den andre sesongen gjør et lurt valg med de to første episodene da de fleste seere vil bli hektet på kroken. Underveis daler selvsagt tempoet ned, men det skjer så mye interessant med alle de forskjellige karakterene man har blitt kjent med, at man bare nyter hver eneste episode.

Det viktigste er at man aldri vet hva protagonisten tenker. Man tror man begynner å kjenne ham, men han er jo aldri helt til å stole på, og det er bra. Det er også interessant å følge hans forhold til sin datter. Det skjer ting her som setter forholdet mellom far og datter på harde prøvelser.

Det er vanskelig å gå inn på detaljer her da det er lett å røpe for mye. Etter noen få episoder så skjønner man raskt hvilken rolle Nicholas Brody vil få i den andre sesongen. Han har fra før havnet mellom to stoler, nå havner han mellom tre stoler og han sliter med psyken og selvsagt det enorme presset. Han blir trengt inn i et hjørne, da vekkes selvsagt gamle minner og følelser opp igjen. først da følte jeg litt sympati for terroristen som ikke vet hvem han er og hva han står for.

Det som skuffer mest med Homeland generelt sett er at den kan være veldig spennende i 70% av sesongen der den er ganske smart og leken, men når sesongen skal avsluttes blir den feig og mister plutselig kreativiteten. Heldigvis har den andre sesongen en liten overraskelse på lur, og det virker som om den tredje sesongen kommer til å bli litt annerledes. Jeg vet ikke om jeg helt jeg liker denne retningen.

Homeland holder koken, og den andre sesongen er til nå den beste sesongen uten direkte svake episoder. Det må også sies at Claire Danes er bare helt fantastisk i rollen som Carrie Mathison. Det kan jo virke som om hun er psykisk syk i virkeligheten, så god er hun når hun tolker denne rollen. Det er bare en nytelse å følge denne kvinnen som stjeler showet, hun kan ikke kontrolleres, det gjør ting så mye mer spennende.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er skarpt og naturlig i dagslys. Scener som finner sted innendørs er myke og fargene blir litt grøtete.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg for det meste av de tre høyttalerne i front. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden, men lyden er klar og detaljert. Man hører hele tiden den ekle pustingen gjennom nesen til Damian Lewis.

Ekstramateriell:

Deleted Scenes (5 minutter)
Return to the Homeland: Filming in Israel (8 minutter)
The Border – A Prologue to Season Three (2 minutter)
A Super 8 Film Diary by Damian Lewis (11 minutter)
The Choice: The Making of the Season Finale (16 minutter)

2 kommentarer til «Homeland: Season 2 (2012)»

  1. Gud hjelpe meg så uenige vi er her. Vi er ofte uenige, men i mindre målestokk og på detaljnivå. Eneste vi er enige om her er at Clair har funnet sin rolle, regner med at vi får se henne i noen store blockbusters fremover i bærende biroller som ustabil kvinne. Ellers synes jeg hele historien begynte å stinke råtten fisk halvveis. Det som var så modi i den første sesongen, det at de turte å gi muslimene ett balansert ansikt, at det var omtrent like mye jævelskap på begge sider er helt fraværende. Det blir bare dårligere og dårligere utover, med gjentakende historielinjer. Slutten var dråpen, ingen sesong 3 for meg, det blir bare for dumt at Brady klarte å slippe unna det nettet han hadde surret seg selv inn i. Det hadde gått fint å lage en sesong 3+4 med nytt setup, ett helt nytt plot innenfor antiterror arbeidet, Brady historien var alt trukket ut alt alt for lenge, han burde dødd.

    1. Helt enig at han burde ha dødd, gjerne i den første sesongen og så introdusere noen få, nye karakterer. Slutten i den andre sesongen tyder på en slags The Fugitive, liker ikke det jeg heller. Men den andre sesongen falt i smak her, ikke like godt gjennomtenkt som den første sesongen, men det skjedde så mye interessant med alle karakterene, energien og nerven var herlig.

      Skulle gjerne ha sett en Arlington Road-slutt, du skjønner sikkert hva jeg mener i den siste episoden, bare at hele familien til Brody var der også. Hadde vært genialt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.