Game of Thrones: Season 2 (2012)

game of thrones season 2 bd

For mange konger.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

I den andre sesongen tar det av med flere konger og kriger. Serien starter der den første sesongen sluttet, så har du ikke sett den første sesongen, så må du gjøre det først. Det nytter ikke å se den andre sesongen uten å ha sett den første sesongen.

Jeg hadde store forventninger til den andre sesongen av Game of Thrones. Å ha så høye forventninger jeg hadde, er ofte ødeleggende da man som oftest pleier å bli skuffet. Og litt skuffet ble jeg, spesielt de fire første episodene var ikke særlig gode etter min mening. Men så begynner moroa.

Den andre sesongen introduserer mange nye karakterer, det mange har til felles er at de er grå og kjedelige. Samtidig så er de veldig like. Og noen av skuespillerne er ikke særlig gode. Igjen må jeg bruke ordet, like, de har på en måte ikke noe særlig personlighet. Spesielt må jeg gi ris til skuespilleren som spiller broren til den avdøde kongen som har rett på tronen, Stannis Baratheon. Han er ufattelig grå og kjedelig, dette gjelder både karakteren og skuespilleren som spiller ham.

Nå begynner det å bli litt for mange konger og kriger. Den første sesongen var ganske stram og hadde en lineær retning som fungerte perfekt med sterke karakterer og gode skuespillere. Noen av historiene fungerer bra, mens det er andre historier som ikke fungerer så bra. Det blir for mye søl i perioder, det går utover kvaliteten i enkelte episoder. Flyten man fant i den første sesongen er ikke her, og når tre av de mest interessante karakterene i den første sesongen ble drept, og den andre sesongen ikke klarer å fylle det tomrommet, da sier det seg selv at den andre sesongen vil slite litt.

Historiene som fungerer best er Tyrion Lannister og hans rolle som kongens hånd. Så har vi datteren til Eddard Stark som er på flukt, og hans sønn som nå har forlatt muren og reiser inn i det ukjente med Nattevakten. Dette er de tre mest interessante historiene som har nerven og dramatikken som man fant i den første sesongen. Jeg likte også karakteren som skylder datteren til Eddard Stark tre liv. Jeg håper vi ser mer til denne karakteren og skuespilleren, han hadde karisma.

Den unge kongen har nå utspilt sin rolle. Han er så latterlig ond og dum at serien ikke lenger har bruk for ham. Han har jo ikke noe personlighet i det hele tatt, han er bare ond og dum. Sånn går det når man bedriver innavl.

I den fjerde episoden får vi se en scene jeg tror folk vil huske i mange år. Her snakker vi om å ha luft i magen, og røykmonsteret i TV-serien Lost vil aldri bli den samme igjen etter å ha sett avslutningsscenen i den fjerde episoden.

En ting som begynner å irritere meg er at det er nesten kun snille og nøytrale karakterer som dør. Det virker som om de sentrale skurkene er utenfor fare hele tiden. Dette ødelegger mye av spenningen, for Game of Thrones er jo kjent for å drepe ganske mange karakterer man normalt sett ikke dreper. Men skurkene er fredet kan det virke som. Se bare på den niende episoden, slutten der kunne blitt magisk og tilfredsstillende, men neida, serien bare lekte med oss seere. En god episode var det, men den hadde vært legendarisk med slutten den la opp til.

En annen ting som irriterer er familien Stark som er noen idioter. De gjør så mange rare valg at jeg ønsker å se hele slekta bli utryddet. Spesielt moren og Sansa, sistnevnte er bare så patetisk! Denne familien burde vært beskyttet mot seg selv, og som jeg nevnte i anmeldelsen av den første sesongen så føler man virkelig at serien er basert på en bokserie som har veldig mye kvalitet i seg, men for å få historiene til å gå videre så er familien Stark de spesielle med begrenset hjernekapasitet.

Heldigvis for den andre sesongen og for fans av serien våkner Game of Thrones opp fra episode fem. Da blir det spenning og dramatikk, og da ser ikke Game of Thrones seg tilbake igjen. Men like god som den første sesongen er ikke denne sesongen, den har litt for mange baller i luften, og etter det jeg forstår blir det flere baller i bøkene. Det tror jeg vil bli ødeleggende da dybden som den første sesongen hadde har nå begynt å forsvinne i den andre sesongen. For mange karakterer, for mange grupper gjør at det blir for mange som må dele skjermtid. Derfor er det også vanskelig å lage filmer som er basert på fantasibøker der historiene blir fordelt over flere bøker og mange tusen sider.

Dette er fremdeles en fantastisk sesong, det er bare forventningene og en fantastisk første sesong som la lista så høyt at den ble umulig å følge. Game of Thrones er det beste som går på TV sammen med Breaking Bad og The Walking Dead.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 9/10

Bildekvaliteten er god, men den er ikke like god som den var i den første sesongen. Bildet er mykere i mørkere partier, og sortnivået er ikke på topp. Mange scener blir for lyse i mørket, det er det verste jeg vet, for det ødelegger sortnivået. I dagslys er bildet skarpt og detaljert, det er perfekt. Kan nesten virke som om man forsøkte å holde produksjonskostnadene nede, for det er noen få scener der det også dukker opp mye støy i bildet.

Lyden er like god som den var i den første sesongen. Nå får lydsporet litt mer å jobbe med da det skjer mer i den andre sesongen med et større slag. Da hører man hvor bra dette lydsporet er med kraft og dynamikk. Krystallklar lyd er fasiten.

Ekstramateriell:
War of the Five Kings – Track the claims, strategies and key players involved in the battle for the Iron Throne with this interactive guide that follows the movements of various armies detailing their victories and defeats.

Histories & Lore – 19 animated histories detailing the mythology of Westeros and Essos as told from the varying perspectives of the characters themselves and featuring, in-part, illustrations from Game of Thrones storyboard artist Will Simpson.

In-Episode Guide – In-feature resource that provides background information about on-screen characters, locations and relevant histories.

Hidden Dragon Eggs – Find the hidden dragon eggs to uncover even more never-before-seen content.

Creating the Battle of Blackwater Bay – See how the epic Battle of Blackwater Bay was brought to life in this exclusive, in-depth, behind-the-scenes look at the climatic episode. The 30 minute feature showcases never-before-seen interviews with cast and crew.

Game of Thrones: Inner Circle – Actors Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Michelle Fairley and Liam Cunningham talk in detail about their experiences shooting season two in this roundtable discussion moderated by executive producers David Benioff and D.B. Weiss.

The Religions of Westeros – Hear author George R.R. Martin, David Benioff and D.B. Weiss discuss the competing religions in the series and how they influence the various characters in Westeros and beyond.

Character Profiles – Profiles of seven major characters as described by the actors portraying them including Renly Baratheon, Stannis Baratheon, Robb Stark, Theon Greyjoy and more.

Audio Commentaries – 12 commentaries with cast and crew including David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington and more.

2 kommentarer til «Game of Thrones: Season 2 (2012)»

  1. Allerede før serien begynte hadde jeg mine tvil, ikke til kvaliteten, for når HBO slår å stortromma blir det alltid meget bra. Det jeg var redd for var George R. Martin, forfatteren av bøkene, han har vetorett ovenfor alle kunsteriske friheter og er kjent for å ha begrenset kunnskap til tv/film som media, dvs han godtar ikke at karakterer eller handlinger fra bøkene utelates i noen særlig grad, dette er trist, for denne serien kunne holdt en sterk 10/10 og kunne vært fullført på 5 sesonger, med en stramere regi og utelatelse av noen av arkene (sidehistoriene), nå må det sannsynligvis 11-12 sesonger til for å nøste sammen alle trådene, klarer man å holde kvaliteten oppe? Blir skuespillerne for gamle for rollene sine for fort? Jeg er trist, at det finnes mennesker som ikke forstår at tv media krever strammere regi enn bokformatet, hvor man har stor plass til å følge flere karakterer og arker (sidehistorier) med dybden som behøves. Men for all del, jeg elsket bøkene og liker tv serien. Det er også en nykommer jeg setter ekstremt pris på, Margery Tyrell (Natalie Dormer) elsker valget av skuespiller til denne karakteren som blir mer og mer fremtredende utover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.