Visit my YouTube channel here.

Sparkle (2012)

sparkle

Vi følger Sparkle og hennes to søstre som forsøker å slå igjennom som musikere. Men veien er lang og hard.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Sparkle er en nyinnspilling av en film med samme navn fra 1976. Jeg har ikke sett filmen, så jeg kan ikke sammenligne filmene.

Sparkle handler om Sparkle og hennes to søstre som bor hjemme hos en dominerende og streng mor. Sparkle er en dyktig låtskriver, men hun liker ikke å synge da hun mener hun ikke er god nok. For hennes storesøster har en god stemme, så hun synger sangene som Sparkle har skrevet. Den tredje søsteren blir også med, men hun er veldig opptatt med å fullføre utdannelsen sin, hun vil bli lege. Men moren vet ikke hva døtrene holder på med, og hvis hun finner ut av hemmeligheten, da vil det bli månelyst!

Sparkle er en film med mange problemer. For det første burde filmen hatt bedre skuespillere. Skuespillerne vi finner i Sparkle bringer veldig lite energi til bordet, og de fleste har null karisma. Whitney Houston har også en sentral rolle i filmen som den strenge moren. Det er ganske skremmende å høre på hvor mye hun har ødelagt stemmen sin på grunn av stoffmisbruk.

Litt morsomt er det med den ene av to hvite skuespillere som ligner på en orangutang. Fin fyr som virkelig er pen å se på! Her hadde nok folkene bak filmen det litt morsomt når de skulle plukke ut en hvit person i en film der 95% av skuespillerne er afroamerikanere.

Dette er en veldig lett film med veldig lite dybde. Jeg tror ikke det ble lagt ned så mye hardt arbeid når man skrev manuset. Dramaturgien er enkel og veldig billig. Utførelsen gjør at filmen er emosjonelt lite rørende og engasjerende. Her går det meste på skinner med tre forskjellige søstre med tre forskjellige personligheter. Målgruppen er nok afroamerikanere og mennesker som liker musikken som blir sunget i filmen. Dette er ikke en type musikk jeg selv hører på, og musikken som blir spilt er veldig kjedelig og bringer lite energi og følelser.

Sparkle er en film som tar enkle snarveier og byr på svært lite karakterdybde.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er litt mørkt. Spesielt er fargene matte når handlingen finner sted innendørs. Ellers er bildet for det meste naturlig uten feil. Men den har den digitale stilen jeg ikke er fan av.

Dialogen er klar og tydelig. Musikken fyller opp rommet, lydsporet er bredt og luftig og ikke minst krystallklart.

Ekstramateriell:
Whitney Houston & Jordin Sparks: A Duet – Memories Of The Recording Session
Four Extended Performances
“Celebrate” – Music Video By Whitney Houston & Jordin Sparks
A Sparkling Performance – Music, Costumes And Choreography
Sparkle And Shine – Meet The Cast
Audio commentary
A Tribue To Whitney Houston
A Dream Come True – Bringing The Story To The Big Screen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.