Being Flynn (2012)

being flynn

En kald far.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En ung mann som hadde en vanskelig oppvekst med en mor som var et billig ludder, og med en far som aldri brydde seg om ham, tror han får en ny sjanse med å bli bedre kjent med sin far når han plutselig dukker opp i hans liv når han trenger hjelp til å flytte. Faren forsvinner like fort som han kom, men så en vakker dag treffer sønnen faren igjen. Sønnen som jobber på et senter for hjemløse, står ansikt til ansikt med sin far som nå har blitt hjemløs. Hvordan vil han takle dette, og er han selv så skadet at han kanskje vil stå der selv en vakker dag? For sønnen sliter med rusproblemer, og det skremmer ham det han ser når hans far er helt ute å kjøre.

Man kan kalle Being Flynn for den mer mørkere og mer realistiske utgaven av den kritikerroste filmen, Silver Linings Playbook. Dette er en mørk film som gjorde inntrykk, og som ikke gjorde narr av en mann som er alvorlig psykisk syk. Jeg tror at faren har diagnosen bipolar lidelse. Kombinert med alkoholmisbruk og en ufyselig oppførsel som jeg ikke bare tror kommer fra den psykiske lidelsen, blir man kjent med en virkelig usympatisk mann det er lett å hate. Han er så selvopptatt at det må ligge i genene.

Se for deg fortsettelsen av Taxi Driver. Robert De Niro leverer en av sine beste rolletolkninger siden 00-tallet. Etter å ha sett over filmene han har medvirket i siden 00-tallet, må jeg si at dette er den beste rolletolkningen han har levert siden tusenårsskiftet. Det er noe med denne karen som forvandler ham helt når han setter seg bak rattet i en taxi. Han blir en ufyselig person man hater intenst, men samtidig er det interessant å slå følge med ham på denne mørkere turen. Han stjeler hver eneste scene, han er ubehagelig, ekkel og merkelig nok fascinerende.

Paul Dano imponerer ikke like mye som Robert De Niro. Hans karakterer er veldig innesluttet, men underveis så skjønner man også at han er ganske ødelagt og er redd for det han ser når han daglig ser sin ødelagte far blir sykere og sykere. Det er lett å sympatisere med sønnen, verre er det med faren. Men Paul Dano får ikke mye å jobbe med, noe som er synd, hans karakter blir holdt tilbake av et litt svakt manus.

Being Flynn er en veldig mørk film som har flere ubehagelige scener når faren flipper helt ut. Samtidig er det en god filmopplevelse der Robert De Niro virkelig storspiller. Likte du Silver Linings Playbook, vil jeg anbefale denne mørkere utgaven som ikke har en like klissete slutt.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, mørkt og mykt.

Dialogen er klar, det skjer ikke så mye mer her.

Ekstramateriell:
The Heart of Being Flynn (6 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.