Visit my YouTube channel here.

Life of Pi (2012)

life of pi

Den slitsomme tigeren.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En ung mann er på et skip med familien sin og dyrene de skal selge. Skipet synker, og alle mennesker omkommer unntatt gutten og noen dyr. Gutten kommer seg ombord i en livbåt, men det gjør også en bengalsk tiger. Dette er historien om Pi.

Life of Pi ble en kjempesuksess på kinoer verden rundt. Regissør Ang Lee har laget en fantastisk film som vil sikkert treffe mennesker på forskjellige måter med tanke på hvordan de opplever og tolker historien og budskapet.

Visuelt er dette noe av det beste jeg har sett. Jeg angrer på at jeg ikke så filmen i 3D når den gikk på kino. Bildene vi ser på skjermen er som å se et maleri komme til live, dette er terapi for sjelen. Dataeffektene er nydelige å se på. Den bengalske tigeren og arbeidet som ble gjort der er det bare å ta av seg hatten for, dette må vel være det beste noen har klart å skape et dataanimert dyr i filmhistorien.

Historien er fascinerende og spennende selv om man vet utfallet til protagonisten som forteller sin historie i voksen alder. Scenene med tigeren er intense og spennende, og man får vondt av protagonisten underveis når han stadig blir satt på harde prøvelser. Life of Pie er en åndelig reise, religion spiller en stor rolle, til glede for noen, til forargelse for andre.

Life of Pi skuffet ikke i det hele tatt. Gutten som spiller Pi er fantastisk. Han må spille på hele følelsesregisteret, og det klarer han med bravur. Se for deg Cast Away, bare at øya har blitt byttet ut med en båt, og at volleyballen har blitt byttet ut med en aggressiv tiger. Jeg vet hvilken reise jeg foretrekker, og det er reisen i Life of Pi, selv om den til slutt er ganske trist med tanke på det som skjedde på reisen.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er skarpt med gode farger. Det er enkelte scener der sortnivået blir for lyst, men totalt sett så kan det ikke blir så mye bedre enn dette når det gjelder bildekvalitet.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er ikke direkte en lydfilm, men når stormen og skipet kjemper sin kamp, så er det virkelig imponerende å høre på lydsporet som blir veldig aggressivt og man føler at man befinner seg midt i stormen. Når bølgene treffer skipet, og når protagonisten åpner en dør når skipet er i ferd med å synke, så kjenner man virkelig kraften som lydsporet innehar.

Ekstramateriell:
Documentary: A Remarkable Vision (19:35 min)
Documentary: A Filmmaker’s Epic Journey (63:29 min)
Documentary: Tiger, Tiger Burning Bright (8:35 min)
Stills: Gallery (7:28 min)
Stills: Storyboards (12:23 min)

2 thoughts on “Life of Pi (2012)”

  1. En moderne tolkning av Ibsen. Fantastisk film. Hovedtema er som så ofte Ibsen tok opp, er det bedre med en løgn som gjør deg lykkelig enn en sannhet som gjør deg ulykkelig? Hvis man ser nøye på alle episodene i filmen ser man at dette er gjennomgangsmelodien. Alt fra valg av religion, til historien om tigeren på båten (som aldri hendte, men for gutten var det en nødvendig livsløgn).

    1. Jepp, elsket slutten, visste ikke noe om filmens handling i det hele tatt. Så historien med helt andre øyne når den store avsløringen kom, var som et skikkelig slag i trynet og jeg gleder meg til å se den igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: